Musul'da rehin alınanlar Türkiye'de

Musul'da rehin alınanlar Türkiye'de

ASKON Genel Başkanı Koca: "Musul'daki rehinelerin kurtuluşu son derece kıymetli bir başarı ve sevinilecek bir gelişme, emeği geçenlere tebrik ve teşekkürlerimi iletiyorum"

İSTANBUL (AA) - Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, Musul'daki rehinelerin kurtuluşunun son derece kıymetli bir başarı ve sevinilecek bir gelişme olduğunu belirterek, emeği geçenlere tebrik ve teşekkürlerini ilettiğini kaydetti.

ASKON açıklamasına göre Koca, üç ayı aşkın bir zamandır Musul konsolosluğunda görevli personelin rehin olarak tutulduğu sıkıntılı sürecin bu gece itibariyle son bulduğunu anımsattı. Bu sürecin hiçbir personelin burnunun bile kanamadan sevindirici bir sonuçla bitirilmesinin son derece memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Koca, "Musul'daki rehinelerin kurtuluşu son derece kıymetli bir başarı ve sevinilecek bir gelişme, emeği geçenlere tebrik ve teşekkürlerimi iletiyorum" değerlendirmesini yaptı.

Koca, bu durumun kendi kendine olmuş bitmiş bir mesele olmadığını, asla su yüzüne çıkmasa bile arka planda bu iş için çok dikkatli, çok hassas bir çalışma yapıldığını ve bu sonucun alındığın ifade etti. Gerek siyasetçilere gerek diplomatlara ve gerekse istihbarat faaliyeti yapan tüm görevlilere bu çalışma için minnettar olduklarını aktaran Koca, rehine olarak tutulanlara ve ailelerine geçmiş olsun temennilerini dile getirdi.

Koca, bölgede koordine edilen büyük bir kaos atmosferi olduğunu, burada gerilim yüksek olsun diye uğraşan güçler bulunduğunu iddia etti. Birilerinin adım adım isteklerini gerçekleştirdiklerini ileri süren Koca, "Bölgede başka egemenlikler oluşmasın diye yapılan çalışmalar var. Dolayısıyla potansiyeli en yüksek ülkelerden birisi olarak biz de her daim hedef ülke konumunda kalmaya devam edeceğiz" görüşünü paylaştı.

Koca, bundan sonrası için de yüksek bir dikkate ihtiyaç duyulduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Özellikle büyüme trendinde olduğumuz sürece, çevreye güven ve istikrar sunduğumuz sürece, sıkıntılı insanlara kalkan olmaya devam ederek umut olmaya çalıştığımız sürece birileri de bizim başımızı ağrıtmak için bizimle ve insanlarımızla uğraşacaklardır. Bu da işin tabiatında olan bir gerçekliktir. Bu yüzden iyi temennileri dile getirirken bu tür olayların sonuncusunu yaşadığımızı düşünmemize gerek yoktur. En kötülerine hazırlıklı olmak ve yüksek bir devlet dikkatiyle takipte kalmak en doğru yol olacaktır."

Kaynak:Haber Kaynağı