Musul'da rehin alınanlar Türkiye'de

Musul'da rehin alınanlar Türkiye'de

IŞİD tarafından Irak'ın Musul kentinde rehin alınan ve Türkiye'ye getirilen konsolosluk görevlilerinden polis memuru Doğan Yıldız'ın yakınlarının evinde büyük mutluluk yaşanıyor

YOZGAT (AA) - Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü tarafından Irak'ın Musul kentinde rehin alınan ve Türkiye'ye getirilen konsolosluk görevlilerinden polis memuru Doğan Yıldız'ın yakınları büyük sevinç yaşıyor.

Doğan Yıldız'ın Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Çayözü köyünde yaşayan kayınpederi Ömer Yıldız, kendileri için endişeli geçen bir sürecin ardından damadının ve diğer görevlilerin Türkiye'ye sağ-salim getirilmelerinin mutluluğu içinde olduklarını söyledi.

Damadı Doğan Yıldız'ın Ankara'da çalışırken Musul'a geçici göreve gittiğini anlatan Yıldız, "Üç aylığına Musul’a görevli olarak gitti. Orda da görevinin bitmesine 13 gün kala bu İŞİD terörü rehin aldı. Bugün sabah Başbakan Davutoğlu kurtarıldıklarını açıkladı. Annesi babası ve ailesi Ankara'ya gitti karşılamaya" dedi.

Bu süreçte yetkililerin damadıyla ilgili kendilerine bilgi verdiklerini anlatan Yıldız, şunları kaydetti:

"Korkmayın, merak etmeyin' dediler hep. Dün 7 dakikalığına bir müsaade vermişler ailesiyle konuşmuş. 'Bu hafta içerisinde bizi bırakacaklar, korkmayın, merak etmeyin. Kendimiz pişirip kendimiz yiyoruz' demiş. Bu hafta içinde bırakacaklar derken bu gece bıraktılar. Çok mutluyuz Allah razı olsun. Doksan gündür iki torunumuz ve kızımız buradaydı."

Kayınvalidesi Döndü Yıldız ise damadı için her gün gözyaşı dökerek dua ettiğini ifade ederek, "Çok üzülüyordum, hastanelik oldum. Geliyor çocuklar boynunu büküyor, ağlamadığım gün olmuyordu. Allah razı olsun hükümetimizden devletimizden. Çok şükür geldiler" dedi.

Doğan Yıldız'ın Çayözü köyünde yaşayan annesi Gülderen ve babası Salih Yıldız ile eşi ve çocuklarının sabah erken saatlerde Ankara'ya gittikleri öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı