Musul'da rehin alınanlar Türkiye'de

Musul'da rehin alınanlar Türkiye'de

Başbakan Davutoğlu'nun, serbest bırakılan rehineleri Şanlıurfa GAP Havaalanından özel uçağı "TUR" ile getireceği Esenboğa Havalimanında hazırlıklar başladı

ANKARA (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, serbest bırakılan rehineleri Şanlıurfa GAP Havaalanından özel uçağı "TUR" ile getireceği Esenboğa Havalimanında hazırlıklar başladı.

Esenboğa Havalimanında, basın mensupları sabahın erken saatlerinden itibaren hazırlıklarını tamamladı.

Türk bayraklarıyla havalimanına gelmeye başlayan aileler, "Allah devletimizden razı olsun", "çok mutluyuz ve herkese teşekkür ederiz" diye açıklamasında bulundular. 

Gazetecilere duygularını aktaran Konsoloslukta görevli Mehmet Argüç'un ablası Dudu Argüç "Sabah haberi Başbakanımızdan aldık. 'Kurtardık çok şükür geliyorlar' dedi" ifadesini kullandı.

Musul'da Özel Harekatçı olarak görev yapan Ali İşleyen'in yeğeni Muhammed Zeki İşleyen de ağlayarak çok mutlu olduklarını söyledi.

Zeki İşleyen bugün sabah saatlerinde amcası Ali İşleyen ile telefonda konuştuklarını belirterek, "Nasılsın yavrum' dedi. Biraz konuştuk, bir daha hiç konuşmadık" diye konuştu. 

Öte yandan Esenboğa Havalimanı'nda güvenlik önlemleri de alınırken Özel Harekat Timleri de ailelere alanda eşlik etti.

 Musul'da rehin alınıp daha sonra serbest bırakılan diplomatlar ve aileleri, Şanlıurfa GAP Havaalanından özel uçak "TUR" ile Esenboğa Havalimanına getirilecek.

Başbakan Davutoğlu, rehinelerle buluşmak üzere Bakü'den Şanlıurfa GAP Havaalana geçip, burada serbest kalan rehinelerle bir araya gelmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı