Muş'taki yol kapatma eylemi

Muş'taki yol kapatma eylemi

Varto ilçe merkezindeki olayları takip eden AA ve İHA muhabirlerine ait cihazlara el koyan göstericiler, Varto Haber gazetesi matbasını ateşe verdi

MUŞ (AA) - Varto ilçe merkezindeki eylemleri takip eden Anadolu Ajansı (AA) ve İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirlerine ait cihazlara el koyan göstericiler, Varto Haber gazetesi matbaasını ateşe verdi.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK yandaşları tarafından iki günden bu yana trafiğe kapatılan Varto-Karlıova karayolu, güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu bugün ulaşıma açıldı.

Güvenlik güçlerinin yolu kapatan eylemcilere müdahalesi esnasında, aynı saatlerde Varto ilçe merkezinde izinsiz gösteri yapan terör örgütü yandaşları, AK Parti İlçe Başkanlığı ile bazı kurum binalarına, iş yerlerine ve Varto Haber gazetesi matbaasına saldırdı.

Gazete matbaasının kapısını balyozla kırarak içeri giren terör örgütü yandaşları, matbaayı benzin dökerek ateşe verdi.

Matbaadaki cihaz ve malzemelerin kullanılamaz hale geldiği yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Güvenlik güçlerinin bölgeye girmesini engellemek için yollarda barikat kuran eylemciler, ilçede haber takibi yapan AA ve İHA muhabirlerinin içinde bulunduğu aracı durdurdu.

Araçtan indirdikleri muhabirlerin kamera, fotoğraf makinesi ve cep telefonlarına el koyan yüzleri kapalı eylemciler, muhabirleri bölgeden uzaklaştırdı.

-Hafıza kartları teslim edilmedi

Cihazlarını almak için girişimde bulunan muhabirler, saatler sonra cihazlarını teslim alabildi. Ancak gün içinde yaşanan olaylara ait görüntülerin yer aldığı hafıza kartları teslim edilmedi.

İlçede akşam saatlerine kadar devam eden eylemler, Kaymakam Vekili Fatih Demir ile HDP Muş Milletvekili Demir Çelik ve İlçe Belediye Başkanı Sabite Ekinci'nin girişimleriyle son buldu.

Varto Kaymakam Vekili Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede gün boyu devam eden olaylara gerekli müdahalede bulunulduğunu ve olayların herhangi bir yaralanma olmadan sona erdiğini belirtti.

HDP Milletvekili Demir Çelik ve İlçe Belediye Başkanı Sabite Ekinci'yle de görüşerek olayların büyümesinin önüne geçildiğini vurgulayan Demir, "Şu anda asayiş sağlandı. Milletvekili ve belediye başkanı ile diyalog halinde ilçedeki olaylar huzur ve güven içinde tesis edildi" dedi.

Yaklaşık 2 gündür kapalı bulunan Varto-Karlıova karayolunun da sabah saatlerinden itibaren ulaşıma açıldığını anımsatan Demir, yoldaki güvenliğin de İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından sağlandığını ifade etti.

-"Yasal yollara başvuracağız"

İlçedeki olayları takip eden Anadolu Ajansı muhabiri Seyit Ahmet Eksik, sabah saatlerinde yol kapatma eylemi için ilçeye geldiklerini, yol açıldıktan sonra da haber geçmek için ilçe merkezine döndüklerini söyledi.

Güvenlik güçleri yol kapatma eyleminde olduğu sırada bazı grupların ilçe merkezinde de eş zamanlı gösteri yaptığını anlatan Eksik, şöyle konuştu:

"İlçe merkezine geldiğimizde göstericiler iş yerlerini talan etmişlerdi. Biz de göstericiler arasında kaldık. AK Parti İlçe Başkanlığı molotof kokteyli atılarak yakılmıştı. Buradan aldığımız görüntüleri geçmek için güvenli bir yere gittik. Bazı arkadaşlarımız ilçeye döndüklerinde bir gazete matbaası da ateşe verilmişti.  Burada arkadaşlarımızın önünü kesen göstericiler, kameralarına, fotoğraf makinelerine ve telefonlarına el koymuşlar. Girişimlerimiz sonucu malzemeleri yaklaşık 10 saat sonra teslim aldık. Fakat içlerinde hafıza kartları yoktu. Bununla ilgili yasal yollara da başvuracağız. Burada haber takibi yapıyoruz ve bizler de halk da mağdur durumda. Bu olayların son bulmasını istiyoruz."

AA muhabirlerden Sabri Yıldırım da ilçe merkezine gittikleri sırada 20 kişilik yüzü kapalı bir grubun araçlarını durdurduklarına değinerek, "Bizi araçtan indirdiler. Kameralarımıza, fotoğraf makinelerimize ve telefonlarımıza el konuldu. Bizi başka bir yere getirip bölgeden uzaklaştırdılar. Yaptığımız görüşmelerin ardından malzemelerimizi alabildik. Bir arkadaşımızın matbaasını da yaktılar. Bu olayları yapanlardan şikayetçiyiz" ifadelerini kullandı.

Varto Haber gazetesi sahibi ve AA Varto muhabiri Yahya Sezgin ise olay bölgesinde haber takibi yaptığı sırada matbaasının yakıldığı yönünde telefon aldığını bildirerek, "Balyozla kapıyı kırıp matbaayı ateşe vermişler. Büyük çapta maddi hasar var. Kim tarafından ve neden yapıldığını bilmiyorum. Yapan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağım" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı