Mustafa Işık’a destekler büyüyor

Mustafa Işık’a destekler büyüyor

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı ve Genel Başkan Adayı Mustafa Işık’a Afyon’dan destek açıklaması yapıldı.

05 Mayıs 2018 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek genel kurulda, genel başkanlık için adaylığını açıkladıktan sonra çıktığı Türkiye turunda tüm şube ve temsilcilikleri gezerek, projelerini açıklayan Genel Başkan adayı Mustafa Işık’a destek çığ bibi büyüdü. Şube başkanlarının, Mustafa IŞIK’a olan güveni ve destekleri bazı çevreleri rahatsız etti. 

Genel Başkan Adayı Mustafa Işık, adaylığıyla ilgili yaptığı açıklamada; Genel Merkez tarafından şube başkanlarının baskı altına alınmaya çalışıldığı söylendi. Işık

Mustafa Işık’ı açıklamasının devamında, Afyonkarahisar Şube Başkanı Malül Gazi İsmail Kumartaşlı, genel merkez tarafından görevinden uzaklaştırıldığını söyledi.  Bu yersiz uzaklaştırmanın camia üzerinde şok etkisi yarattığına dikkat çeken Işık, “Daha bir ay önce tüm üyelerin ve genel merkezin övgülerine mazhar olan İsmail Kumartaşlı yapılan genel kurulda yeniden şube başkanı seçildi. Görevden uzaklaştırma kararı tüm şehit aileleri ve gaziler üzerinde şok etkisi yarattı. Bunu üzerine Türkiye’nin dört bir yanından Afyonkarahisar’a gelerek olayları yerinde tetkik ettiler. Yapılan iki günlük istişare ve toplantısında İsmail Kumartaşlı’ya yapılan muamelenin tamamen genel merkez seçimleri ile alakalı olduğu, şubeleri baskı altına almak için yapıldığı, İsmail Kumartaşlı’ya yapılan muamelenin haksız, yersiz ve hukuksuz olduğu kararına varıldı” dedi.

ŞUBE BAŞKANLARI DESTEK VERDİ

Toplantıda bir araya gelen 28 Şube başkanı bu muamele nedeni ile İsmail Kumartaşlı’nın yanında olduklarını ve genel merkez seçimlerinde genel başkan adayı Mustafa Işık’ı destekleyeceklerini açıklayarak ortak deklarasyona imza koydular.  Türkiye genelinde 43 Şubesi bulunan derneğin 28 Şube Başkanının bizzat Afyon’a gelerek, diğer 7 Şube Başkanının da telefonla bizzat arayarak İsmail Kumartaşlı’nın yanında olduklarını, hem de Genel Başkan Adayı Mustafa Işık’ı desteklerini açıkladılar.

Afyon Budan Termal Otelde yapılan iki günlük çalıştaya gelerek Şube Başkanları ve delegasyonu ziyaret eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban  yaptığı açıklamada “İsmail Kumartaşlı’ya yapılan haksızlığı kınadığını, her zaman İsmail başkanın yanında olduklarını, bu yapılan yanlışlığın en kısa zamanda düzeleceğine inandığını” ifade ederek “genel merkez seçimlerinin şimdiden hayırlı olmasını” diledi.

AFYONKARAHİSAR’A ŞEHİTLİK ANITI

Ayrıca otele gelerek bir açıklama yapan Alternatif Politikalar Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Koçak’da otele gelerek İsmail Kumartaşlı’ya desteğini açıkladı. Genel Başkan adayı Mustafa Işık’a da başarılar diledi.

Yapılan basın açıklamasından sonra Mühimmat Depo Komutanlığımda 05 Eylül 2012 tarihinde meydana gelen patlamada 25 askerin şehit olduğu depo alanına ziyaret gerçekleştirdi. Patlamanın meydana geldiği deponun bulunduğu yere Genel Kurmay Başkanlığı tarafından Şehitler Anıtı inşaatının başlatıldığı, kazı çalışmalarını yapıldığı yerde patlamada oğlu şehit olan şehit babası Ali   Taştan, burada yaptığı konuşmada;  “biz biliyoruz, bize boş tabutlar gönderildi. Burada meydana gelen patlamada şehit olan yavrularımızın kimlikleri DNA testi sonucunda ortaya çıkarıldı. Ben 6 yıldır bize söylenen 42 farklı DNA partikülünün kime ve neye ait oluğunun cevabını bulamadım. Bizim çocuklarımız şehitler diyarı Afyon’un koynunda, bu vatan toprağına afyonlulara emanettir. Buraya yapılacak olan anıt bir nevi çocuklarımızın mezarı mahiyetinedir.” Dedi.

Toplantıya katılan tüm şube başkanları ve temsilciler ile şubelerini temsilen gelen delegasyon 05 Mayıs’tayapılacak olan genel merkez seçimlerinde Mustafa Işık ve ekibini destekleyeceklerini açıklayarak başarılar dilediler. Haber Merkezi