Muş'ta sürücünün "dur" ihtarına uymadığı iddiası

Muş'ta sürücünün "dur" ihtarına uymadığı iddiası

Bulanık ilçesinde, sürücüsünün jandarma kontrol noktasında "dur" ihtarına uymayıp kaçtığı öne sürülen araca ateş edilmesi sonucu 5 kişi yaralandı- Vali Yavuz:- "Olayın açığa çıkarılması için adli soruşturma başlattık"

MUŞ (AA) - Muş'un Bulanık ilçesinde, yol kontrolünde sürücüsünün "dur" ihtarına uymayıp kaçtığı iddia edilen araca ateş edilmesi sonucu 5 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Bulanık Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, Bulanık-Muş karayolundaki kontrolleri sırasında içinde şüpheli kişilerin bulunduğu bir aracı durdurmak istedi.

"Dur" ihtarına uymayarak olay yerinden kaçtığı öne sürülen sürücünün yanı sıra 4 kişinin bulunduğu bu araca arkasından ateş edildi.

Söz konusu araçta bulunan ve olayda yaralanan 5 kişi, kentteki hastanelere kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunan H.Y, ilk müdahalesinin ardından Elazığ'daki Fırat Üniversitesi Hastanesine sevk edildi.

Muş Valisi Seddar Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisine verilen bilgiye göre, yol kontrolünde görevli askerlerin, içinde şüpheli kişiler bulunan beyaz bir araç olduğu ihbarını aldığını söyledi.

Bu kişilerin, kontrol noktasında "dur" ihtarına uymayarak kaçtığını belirten Yavuz, şöyle konuştu:

"Bunun üzerine jandarma önce havaya ateş açıyor. Daha sonra araç durmayınca arkadan ateş ediliyor. Olayda 5 kişinin yaralandığı bilgisini aldım. Olayla ilgili olarak hemen soruşturma başlattık. Olayın açığa çıkarılması için adli soruşturma başlattık. Yaralanan 5 kişi, olay yerine gönderilen ambulanslarla Muş ve Bulanık devlet hastanelerinde tedavi altına alınmıştır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :