Muş'ta sel ve su taşkını

Muş'ta sel ve su taşkını

Yoncalıöz köyünden geçen derenin taşması sonucu çok sayıda ev, ahır ve samanlık sel suları altında kaldı- Evlerden tahliye edilen vatandaşlar, köydeki yakınlarının yanına yerleştirildi

MUŞ (AA) - Muş'ta etkili olan sağanak nedeniyle Yoncalıöz köyündeki birçok ev, ahır ve samanlık kullanılamaz hale geldi.

Kentte dün akşam saatlerinden itibaren başlayan sağanağın etkisiyle Yoncalıöz köyünden geçen derede taşkın yaşandı. Vatandaşların kendi imkanlarıyla müdahale ettiği taşkın sonucu köydeki birçok ev, ahır ve samanlık su altında kaldı.

Köyde incelemelerde bulunan İl Jandarma Komutanlığı ile İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri, can kaybının yaşanmadığı köyde çok sayıda hayvanın telef olduğunu belirledi.

AFAD ekip şefi Ekin Dayı, gazetecilere yaptığı açıklamada, köyde gerekli önlemlerin alındığını, vatandaşların tahliyesi ve mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Köy muhtarı Davut Akova da köydeki bazı evleri tahliye ettiklerini belirterek, ailelerin, köydeki yakınlarının yanına yerleştirildiğini ifade etti.

Taşkın sonucu çok sayıda hayvanın telef olduğunu anlatan Akova, yapılacak hasar tespit çalışmasının ardından telef olan hayvan sayısının tespit edileceğini dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :