Müslüman erkek öğrencilere "tokalaşma" zorunluluğu

Müslüman erkek öğrencilere "tokalaşma" zorunluluğu

İsviçre'nin Basel kentinde Suriyeli iki Müslüman erkek öğrencinin, kadın öğretmenleriyle tokalaşmayı reddetmesi üzerine, kentin eğitim kurumu, öğrencilere, gerektiğinde kadın öğretmenlerinin ellerini sıkma zorunluluğu getirdi- Karara uymayan öğrencilerin

CENEVRE (AA) - İsviçre'nin Basel kentinde, Müslüman erkek öğrencilere, kadın öğretmenlerinin elini sıkma zorunluluğu getirildi.

İsviçre medyasında yer alan haberlere göre, Basel'de Suriyeli 14 ve 16 yaşlarındaki iki Müslüman erkek öğrencinin, kadın öğretmenleriyle tokalaşmayı dini gerekçelerle reddetmesi sonrası, kentin eğitim kurumu, öğrenciler aleyhine karar aldı ve Müslüman erkek öğrencilere, gerektiğinde kadın öğretmenlerin elini sıkma zorunluluğu getirdi.

Karara uymayan öğrencilerin ailelerinin 5 bin frang (yaklaşık 5 bin dolar) para cezasına çarptırılacağı belirtildi.

Kararın erkeklerin, kadınların ellerini sıkmasının İslamın temel ilkeleriyle ters düşmediği gerekçesiyle alındığı ifade edildi.

İsviçre'de geçen nisan ayı başında iki erkek öğrencinin kadın öğretmenleriyle tokalaşmayı reddetmesi üzerine, bu öğrencilere konuyla ilgili karar alınana kadar kendi isteklerine göre hareket etme izni verilmişti.

Geride kalan iki aylık süre içinde İsviçre hükümeti ve eğitim kurumları, öğrencilere verilen bu geçici izin kararını eleştirmişti. İsviçre Adalet Bakanı Simonetta Sommaruga da kararı eleştirerek, tokalaşmanın İsviçre kültürünün bir parçası olduğunu belirtmişti.

Öte yandan, bu iki öğrencinin ailelerinin İsviçre'de vatandaşlık başvurularının da askıya alındığı ifade edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :