Müslüman Alimler Birliği'nden muhteşem 15 Temmuz açıklaması

Müslüman Alimler Birliği'nden muhteşem 15 Temmuz açıklaması

15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden Türkiye'ye destek açıklaması geldi.

Açıklamada, bütün Müslüman halk, hükümet ve yöneticilere Türkiye'nin yanında olma çağrısı yapıldı.

FETÖ tarafından 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminin yankıları sürüyor. Dünya Müslüman Alimler Birliği, darbe girişiminin ardından Türkiye'ye destek açıklaması yaptı. Açıklamada, baskı, zulüm ve eziyet altındaki mazlumlara kucak açan Türkiye'nin yanında olunması gerektiği belirtildi.

TÜRK LİDERLER ELHAMDÜLİLLAH BAŞARISIZLIĞA UĞRATTI

Müslüman Alimler Birliği'nin düzenlediği basın toplantısında konuşan Şam Alimler Birliği Başkanı Üsame El-Rıfai, "Bizim için çok kıymetli olan Türkiye önceden de bir çok defa yaşadığı gibi son günlerde de bir darbe girşimiyle karşılaştı. Şu ana kadar ortaya çıkmış girişimleri Türk liderler başarısızlığa uğrattı elhamdülillah ifadelerini kullandı.

BÜTÜN MÜSLÜMANLAR'IN TÜRKİYE'NİN YANINDA OLMASI GEREKİR

El-Rıfai, bütün girişimlerin hedefinin sadece Türkiye'yi çökertmek olmadığını, bu kalkışmanın hedefinin İslam ve Müslümanlar olduğunun altını çizerek, "Bu ülke, bütün dünya mazlumlarına bir çok şekilde yardım etmiştir.

Dünya halklarından özellikle Müslümanlardan her ki  zulüm, baskı, eziyet görmüşse Türkiye'ye yönelmiştir ve Türkiye bu mazlumlara kucak açmıştır.

Bu mazlumlar Türkiye'de güven içinde yaşamıştır. Doğuda ve batıda, Türkiye'nin mazlumun yanında duran bu tutumu, Müslüman halkları ona karşı kalbi açık ve bu ülkeye karşı hassas hale getirmiştir.

Bu yüzden bütün Müslümanların halk, hükümet ve yöneticiler düzeyinde yapılanlara karşı Türkiye'nin yanında olması gerekir.

Çünkü bu ülke yaptıklarıyla, kimilerinin anladığı, kimilerinin anlayamadığı şekilde gün be gün, "Biz bütün Müslümanların bir parçasıyız" şiarını yükseltiyor.

Bu sebeple bütün dünyadaki Müslüman alimler bu ülkenin yanında olmak doğrultusunda toplanmıştır" dedi.

ALLAH BUNUN GİBİ KALKIŞMALARI BAŞARISIZ KILSIN

Türkiye'nin yöneticilerinin ardından durulsun ki Allah, despotların ve baskıcıların dünyanın her yerine yaşattıkları bu ve bunun gibi kalkışmaları başarısız kılsın.

Despot ve baskıcıların dünya çapında istila çabaları inşallah hezimet ve hüsranla sonuçlanacak. Türk halkını, hükümetini ve devletini bu alçak kalkışmayı başarısızlığa uğrattığı için kutluyoruz.

BÜTÜN MÜSLÜMANLAR GECE-GÜNDÜZ NE YAPABİLİYORSA YAPMALI

Ayrıca Türk halkını hükümeti ve devletiyle birlikte bir safta yer aldığı için kutluyoruz. Gözlerimizle gördük ki Türkiye'de Türk olan ve olmayanlar baskı, zulüm ve düşmanın karşısında tüm ülke çapında kenetlendi.

Bu sebeple tekrar tekrar söylüyor ve çağrı yapıyoruz; bütün Müslümanlar dualarıyla, teveccühleriyle, kalbiyle, maddi ve manevi gece gündüz ne yapabiliyorsa yapmalıdır ki Türkiye, Müslümanlara yardım etmeye devam edebilsin. Allah'ın rahmeti üzerinize olsun.