"MÜSİAD VİZYONER'15" zirvesi

"MÜSİAD VİZYONER'15" zirvesi

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ülker:

İSTANBUL (AA) - Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın paylaşmaya dair sözlerinin kendisini çok etkilediğini belirterek, "Paylaşmayı bilmek lazım. Buradaki herkese mükellefiyet düşüyor. Toplumla paylaşmak önemli. Bu kurumsal olarak da ferdi olarak da yapılması gereken bir şey" dedi.

Ülker, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen VİZYONER'15 Sektörler Zirvesi'nde, Yıldız Holding'in kuruluşundan bugünlere nasıl geldiğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın paylaşmaya dair sözlerinin kendisini çok etkilediğini belirten Ülker, "Paylaşmayı bilmek lazım. Buradaki herkese mükellefiyet düşüyor. Toplumla paylaşmak önemli. Bu kurumsal olarak da yapılması gereken bir şey, ferdi olarak da yapılması gereken bir şey" dedi.

Türkiye'nin 2023 vizyonu ve ötesinde mutlak surette istikrarlı ortamda hamleler yapmaya devam edeceğini belirten Ülker, iş dünyası olarak beklentilerinin yeni oluşacak hükumetin vizyoner ve gelecekteki gelişmiş ülkeler arasında sağlamlaşmış bir Türkiye için kolları sıvamaya vesile olacak, herkesi çalıştıracak ve vereceği desteklerle arkalarında durması olduğunu dile getirdi.

 

- MÜSİAD Başkanı Olpak

 

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak ise zirvede "gelecekte markalaşmak, gelecekte yeni pazarlar, gelecekte insan kıymetleri, gelecekte yeni sektörler ve gelecekte yeni teknolojiler" kavramlarını gündeme getireceklerini söyledi.

Hafta sonu G20'de  online alışveriş sitesi alibaba’nın Başkanı Michael Evans ile yemek yediğini aktaran Olpak, söz konusu şirketin Bekarlar Günü dolayısıyla büyük bir satış gerçekleştirdiğini anımsattı.

Olpak, "Ben de kendilerini tebrik ettim: Bir günde 10 milyar dolarlık satış yaptınız dedim. 'Rakam yanlış. 10 milyar dolar değil, tam 14,3 milyar dolarlık satış yaptık' dedi. Ciro müthiş ama sadece buna odaklanmayalım. Dakikada 90 bin kredi kartı tahsilatı yapmışlar. Saniyede bin 500 tahsilat" diye konuştu.

Nail Olpak, şunları kaydetti:

"Vizyoner'15 MÜSİAD Sektörler Zirvesi'ndeki hedefimiz, ülkemizin ortak aklını ve başarma potansiyelini gelecekle buluşturmaktır. Vizyoner'15 Sektörler Zirvesi'ni, belirlenen ana hedefin gerçekleşmesini sağlayacak bir fikir alış-veriş platformu, bir fikir atölyesi gibi de konumlandırıyoruz. Geçirdiğimiz 25 yıllık süreç bize, kendisini sürekli olarak yeniden tanımlayan ve güncellemeyenlerin hayatta kalamayacağını öğretti. Bunca yıllık iş hayatımızda gördük ki, zaman hiçbir döneminde boşluk kabul etmemiştir ve bundan sonra da etmeyecektir.

MÜSİAD Başkanı Olpak, Türkiye'nin bütün dünyanın gözünün çevrildiği çok önemli bir organizasyona, G20'ye ev sahipliği ve başkanlık yaptığını anımsatarak, "Ülkemiz ve diğer ülkeler açısından öncelikli gündemlerin tartışıldığı, B20, L20, C20, T20, Y20 ve W20 toplantıları düzenlendi" dedi.

G20'de ilklerin yaşandığını, organizasyonlardan dolayı tüm katılımcıların tebriklerini ilettiği aktaran Olpak, "Başta sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere, emeği geçen herkese ülkem adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Fransa'da yaşanan olaylardan dolayı Fransız halkına, biri Türk olmak üzere hayatını kaybedenlerin yakınlarına üzüntülerini ilettiğini belirten Olpak, terörün iyisinin kötüsünün, haklısının haksızının, ideolojisinin, milletinin, dininin ve mazeretinin olamayacağını söyledi.

Terörün kötülüğünü, hayatını kaybeden insanların sayısını belirlemeyeceğine dikkati çeken Olpak, "Hayatını kaybedenlerin kimliği değil, insan olmaları önemlidir. Asıl olan dünyanın, bu acılardan önemli bir ders çıkararak teröre karşı ortak ve net bir tavır koyabilmesidir" şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı