MÜSİAD ve Kumamoto Üniversitesi arasında MoU anlaşması

MÜSİAD ve Kumamoto Üniversitesi arasında MoU anlaşması

İSTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile Japonya'nın önde gelen üniversitelerinden Kumamoto Üniversitesi arasında Memorandum...

İSTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile Japonya'nın önde gelen üniversitelerinden Kumamoto Üniversitesi arasında Memorandum of Understanding (MoU) anlaşması imzalandı.

MÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, anlaşma, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ve Kumamoto Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hirofumi Kai tarafından Yurtdışı Teşkilatlanma Komisyonu Başkanı İbrahim Uyar ve MÜSİAD Japonya Şube Başkanı Mahmut M. Güzel koordinasyonunda imzalandı.

MoU anlaşması ile taraflar, mali olanaklar, ekipman ve insan kaynakları yeterlilikleri çerçevesinde taraf ülkelerin yürürlükteki kanunları ve yönetmeliklerini göz önünde bulundurarak verimli ve karşılıklı yarar getirecek iş birliği imkanlarını geliştirmek ve genişletmek amacıyla ortak bir anlayış ve iş birliği oluşturacak.

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, konuya ilişkin değerlendirmesinde, anlaşma ile Türkiye'deki Ar-Ge merkezi olmayan firmalarla ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve sanayiye know-how aktarılmasının sağlanacağını, böylelikle Japonya'daki gelişmiş teknolojinin Türkiye'deki firmalara transferinin gerçekleştirileceğini belirtti.

MÜSİAD Japonya Başkanı Mahmut M. Güzel de "Müteşebbislerimizin en büyük eksiği olan Ar-Ge ve know-how çalışmalarını Japonya destekli olarak artırmak ve geliştirmek için gerekli çabayı gösteriyoruz. 2018 yılı içerisinde Japonya'nın resmi devlet kurum, kuruluş ve üniversiteleriyle 2 tane MoU anlaşması daha imzalamayı planlıyoruz." ifadesini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :