MÜSİAD, Türkiye-ABD ticaret hacmini artırmayı hedefliyor

MÜSİAD, Türkiye-ABD ticaret hacmini artırmayı hedefliyor

MÜSİAD Genel Başkanı Kaan: - "New York, genç kıtanın bir ticaret merkezi. İstanbul da Asya ve Avrupa'yı birleştiren bir köprü olarak yaşlı kıtanın genç bir ili. Türkiye olarak, ticaretin merkezi olan iki tane önemli şehri birleştiren bir organizasyon içer

NEW YORK (AA) - ÖVÜNÇ KUTLU - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "New York, genç kıtanın bir ticaret merkezi. İstanbul da Asya ve Avrupa'yı birleştiren bir köprü olarak yaşlı kıtanın genç bir ili. Türkiye olarak, ticaretin merkezi olan iki tane önemli şehri birleştiren bir organizasyon içerisindeyiz. Amacımız, iki ülke arasındaki ticaretin artırılması." dedi.

MÜSİAD ABD Şubesi'nin Birleşmiş Milletler 72. Genel Kurulu Haftası kapsamında New York'ta düzenlediği İş Dünyası Zirvesi'ne ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Kaan, dünya ticaretinin önemli merkezlerinden biri olan New York'ta, MÜSİAD ABD'nin böyle bir organizasyonu ilk defa düzenlediğini söyledi.

Kaan, zirvenin Birleşmiş Milletler 72. Genel Kurulu Haftası'nda gerçekleşmiş olmasının önemine işaret ederek, "Tüm dünyanın bir arada olduğu bir dönemdeyiz. New York genç kıtanın bir ticaret merkezi. İstanbul da Asya ve Avrupa'yı birleştiren bir köprü olarak da yaşlı kıtanın genç bir ili. Türkiye olarak biz, ticaretin merkezi olan iki tane önemli şehri birleştiren bir organizasyon içerisindeyiz. Burada amacımız, her iki ülke arasındaki ticaretin artırılması." ifadelerini kullandı.

MÜSİAD ABD'nin başarılı çalışmalarıyla Türkiye ile ABD'nin, birbirine bağlanarak bir köprü haline gelmesinin de amaçlandığını kaydeden Kaan, "Ticaret bir köprüdür. Türkiye'den ABD'ye yatırım yapan insanlar ve aynı şekilde ABD'li firmaların Türkiye'ye yapmış olduğu yatırımlar her iki ülke açısından bir köprüdür." dedi.

Kaan, 11 bini aşan üyesiyle Türkiye'de 86 noktada, dünyada da 68 farklı ülkede 181 noktada faaliyet gösteren MÜSİAD'ın üretim, pazarlama ve satış gerçekleştirmek için çalışmalar yaptığını anlattı.


- "Türkiye'nin 2023 ve 2071 hedeflerini yakalamasında MÜSİAD, çalışmalarına devam edecek"


MÜSİAD ABD Başkanı Mustafa Tuncer de Türkiye'nin önemli markalarından ve dünyanın dört bir yanına dağılmış kuruluşlarından olan MÜSİAD'ın ABD şubesi olarak bu organizasyona dünyanın ticari başkentlerinden biri olan New York'ta ev sahipliği yapmanın önemli olduğunu vurguladı.

Birleşmiş Milletler 72. Genel Kurulu kapsamında dünyanın dört bir yanından dünya liderleri ve büyük firma yöneticilerinin New York'ta olduğuna işaret eden Tuncer, "Bizler de MÜSİAD ailesi olarak böyle bir konjonktür ve dönemde uluslararası ticari bir organizasyona ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz." ifadesini kullandı.

Tuncer, organizasyon kapsamında emlak, inşaat, finans, iletişim, teknoloji, medya ve girişimcilik gibi farklı alanlarda oturumlar yapıldığını, 17 ülkeden temsilcilerin organizasyona katıldığını bildirdi.

Türkiye'nin 2023 ve 2071 hedeflerini yakalamasında MÜSİAD ailesinin bu tarz toplantılar organize ederek çalışmalarına devam edeceğini vurgulayan Tuncer, "Bu, bir anlamda MÜSİAD'ın, dünya perspektifine sahip olduğunun, pergelin sabit ayağının Türkiye'de olarak, pergelin açık olan ayağının dünyanın dört bir tarafına yaydığının bir işaretidir." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :