MÜSİAD Konya’da gündem son dönemde yaşanan olaylar

MÜSİAD Konya’da gündem son dönemde yaşanan olaylar

MÜSİAD Konya’da gündem son dönemde yaşanan olaylar

MÜSİAD Konya Şubesi tarafından, kurulduğu 1993 yılından bu yana yöneticilik yapmış üyeleri ile fikir alışverişinde bulunmak, ülkemizin ve şehrimizin gündeminde yer alan konularla ilgili istişare etmek üzere geleneksel olarak düzenlenen Geçmişe Vefa Yöneticilere Saygı Toplantılarının 8.’si gerçekleştirildi.
Yenilen akşam yemeğinin ve MÜSİAD Konya Şubesi’nin faaliyetlerinin yer aldığı sunumun akabinde toplantının açılışı konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, “Bu toplantılarımızla istişareye verdiğimiz önemden hareketle hem şubemizin bugünlere gelmesinde emeği geçen yöneticilerimizle hasbihal etmeyi hem de gerçekleştirdiğimiz faaliyetleri değerlendirmeyi amaçlıyoruz. Toplantılar yeni dönemde şehrimizin ve ülkemizin yararına olacak yeni projelere de ışık tutması bakımından bizim için ayrıca önemli. Bizler, geçmiş dönemlerde yöneticilik yapmış ağabeylerimizin ve arkadaşlarımızın deneyimlerinden istifade ederek, geleceğe yönelik faaliyetlerimize yön vermeye çalışıyoruz. Bugüne kadar her konuda desteklerini esirgemeyen değerli yöneticilerimizin bundan sonra da, yanımızda olacaklarına yürekten inanıyoruz. Biz çok büyük bir aileyiz ve bu aileyi her platformda en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizin içinden geçtiği süreç hepimizin malumudur. Ülkemizde yakalanan istikrar, huzur ve kardeşlik ortamını hazmedemeyenler terör ve karışıklık ortamı oluşturarak birliğimizi ve dirliğimizi bozmaya çalışmaktadırlar. Yaşanan olaylar iş dünyasının temsilcileri olarak bizleri tedirgin etmekle birlikte bu süreci de millet olarak aklıselim içerisinde atlatacağımıza olan inancımız tamdır. Devletimizin, ülkemizi eski karanlık günlerine döndürmeye çalışan bu karanlık odaklara karşı gerekeni kararlılıkla yapacağından şüphemiz yoktur. Sivil toplum kuruluşu olarak bizler de üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Ülkemizin geleceğine kastedenlerin her zaman karşısında olacağımızı her platformda dile getiriyoruz. Bu noktada gerek siyasi belirsizlik ortamının ve gerekse de yaşanan terör olaylarının bir an önce son bulması için devletimizin herhangi bir yönetim boşluğu ve acziyete yer bırakmadan kudret elini sonuna kadar kararlılıkla kullanmalıdır.” ifadelerini kullandı.
Daha sonra söz alan MÜSİAD Konya 2. Dönem Şube Başkanı Hasan Angı, “Bu çatı altında yer almak bizler için her zaman gurur kaynağı olmuştur. Geçtiğimiz aylar itibari ile genel merkezimiz 25 yılı geride bıraktı. Geride kalan süre içerisinde ülke olarak çok büyük badireler atlattık, kritik eşiklerden geçtik. Uzun zamandır ülkemizde her alanda yakalanan istikrar ortamından rahatsız olanlar tekrar harekete geçtiler. Bu odaklar şunu asla unutmamalıdırlar ki, bu millet ülkemizi karıştırmak isteyenlerin karşısında dimdik duracak ve onlara asla fırsat vermeyecektir” şeklinde konuştu.
Ardından söz alan MÜSİAD Konya 4. Dönem Şube Başkanı ve aynı zamanda KTO Başkanı Selçuk Öztürk ise, “Yaşanan olaylar ülkemizin ekonomisini olumsuz etkiliyor. Gerek ülkemizin gerekse de şehrimizin ekonomisinde son dönemde durgunluk yaşanıyor. Ortadoğu’da uzun süredir yaşanan kaos ve savaş ortamından dolayı ihracat noktasında sıkıntılar yaşıyoruz. 7 Haziran seçimlerinden sonra ortaya çıkan sonuçlar da sanayicimizin tedirgin olmasına neden oldu. Beklentimiz yaşanan terör olaylarının ve siyasi belirsizliğin bir an önce ortadan kalkmasıdır” dedi.
Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü de konuşmasında, “MÜSİAD Konya Şubesi’nin istişareye ve birlikteliğe verdiği önemi son derece olumlu buluyoruz. Şehrimizle ve ülkemizle ilgili birçok projenin altında MÜSİAD’ın imzasının olması üyeleri olarak bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Bu noktada Konya Sanayi Odası olarak bundan sonra da şehrimiz ve ülkemiz için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemizde şu an en çok konuşulan konu terör olayları ve genel seçimlerin ortaya koyduğu sonuçlar. İş dünyası olarak, ekonomimizin durağanlaştığı bir dönemi yaşıyoruz. Yaşanan süreç her ne kadar ekonomimizi etkilese de sanayicimizin temkinli ve tedbirli davranarak bu süreci atlatacağına inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Son olarak söz alan MÜSİAD Konya 5. Dönem Şube Başkanı Aslan Korkmaz da, “Ülke olarak ne zaman birlik ve beraberlik içinde yaşamayı başarsak, ekonomik anlamda büyüme yakalasak, bu durumdan rahatsız olan kirli ellerin hemen harekete geçtiğini görüyoruz. Ülke olarak yıllardır yakaladığımız barış, kardeşlik ve güven ortamını baltalamak isteyen bu şer odakları ve işbirlikçileri genel seçimlerin hemen ardından karışıklık çıkarmaya teşebbüs ettiler. Bizler tarih boyunca din, dil, mezhep, ırk ayrımı yapmaksızın bir arada yaşamış bir milletiz. Bu millet, geçmişte ülkemizde yaşanan olayların tekrar yaşanmasına asla izin vermeyecek, kardeşlik ortamını sürdürecektir” şeklinde konuştu.