MÜSİAD Konya Şubesi bu kez Demokratik Kongo Cumhuriyeti Büyükelçisi’ni Ve Beraberindeki İşadamları Heyetini Ağırladı

MÜSİAD Konya Şubesi bu kez Demokratik Kongo Cumhuriyeti Büyükelçisi’ni Ve Beraberindeki İşadamları Heyetini Ağırladı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi’nin daveti üzerine Konya’ya gelen Demokratik Kongo Cumhuriyeti Büyükelçisi Marcel Mulumba Tshidimba ve beraberindeki iş adamı heyeti bir dizi ziyaretlerde bulundu

Gün içindeki temaslarının ardından MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya gelen konuk Büyükelçi ve beraberindeki heyet B2B görüşmeleri gerçekleştirdi. Görüşmeye KTO–Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, MÜSİAD Konya Şubesi 6. Dönem Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, MÜSİAD Konya ve Ekonomik İlişkiler Komisyonu (MEKİK) üyeleri katıldı.

resim6787.JPG

MÜSİAD Konya Şubesi’nin davetlisi olarak Konya’ya gelen Demokratik Kongo Cumhuriyeti Büyükelçisi Marcel Mulumba Tshidimba ve beraberindeki işadamları heyet Organize Sanayi Bölgesi ve fabrikaları gezdi.

musiad-konya-subesi-bu-kez-demokratik-kongo-cumhuriyeti-buyukelcisi’ni-(3).jpg

Konuk Büyükelçi ve beraberindeki işadamları heyeti MÜSİAD Konya Şubesi’ni de ziyaret etti. MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka ve yönetim kurulu üyeleriyle bir süre görüşen Demokratik Kongo Cumhuriyeti Büyükelçisi Marcel Mulumba Tshidimba “Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nden gelen işadamları heyetinin Konya’yı görmeden gitmelerini istemedim. Buradaki izlenimlerini Kongo’daki arkadaşlara anlatacaklar. Bir Büyükelçi olarak oluşturacağınız bir heyetle Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ni ziyaret etmenizi ve ne yapılabilirsiniz onu iyi gözlemlemenizi istiyorum. Umarım ki bu toplantı bir adım olur ve devamı gelir” dedi. 

musiad-konya-subesi-bu-kez-demokratik-kongo-cumhuriyeti-buyukelcisi’ni-(4).jpg

KTO–Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade’de “Tarım sektörü ve ekipmanları konusunda Konya’mız ileri seviyededir. Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile ticari, sosyal ve kültürel alandaki ilişkilere katkı sağlaması için tarım konusunda da her türlü desteği vermeye hazırız” dedi. MÜSİAD Konya Şubesi 6. Dönem Başkanı Dr. Lütfi Şimşek ise “Başkanlığım dönemimde Afrika ile ilgili birçok çalışma yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Nijer’de 400 yataklı bir Devlet hastanesinin inşaatına başladık ve bu yılsonunda inşaatı ciddi anlamda tamamlanacak. 

musiad-konya-subesi-bu-kez-demokratik-kongo-cumhuriyeti-buyukelcisi’ni-(5).jpg

Afrika’nın çeşitli ülkelerinde de hastane yapımıyla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor” diye konuştu. MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka’da “Sayın Büyükelçi’ye ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nden gelen işadamları heyetine Konya’mızın tarım ve sanayisi tanıtmaya çalıştık. Tarım ve sanayimizdeki gelişmelere birlikte Konya’mız dünyanın rekabet edebilen şehirleri arasındadır. Önümüze koyduğumuz “Hedef Afrika” sloganıyla Afrika ülkeleriyle hem ticaret hacmimizi hem de sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi artırmak için ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Çalışmalarımız kapsamında Büyükelçilerimizi ve iş adamı heyetlerini Konya’da ağırlıyoruz. Oluşturacağımız bir heyet Afrika ülkelerini ziyaret edecek. Bu toplantılarımız ve ziyaretlerimiz dostluğumuzu pekiştirecek ve aramızdaki ekonomik ilişkilerimize de ciddi katkı sağlayacak” dedi. Konuşmaların ardından Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nden gelen heyet B2B görüşmeleri gerçekleştirdi.

resim6534.JPG