MÜSİAD Genel Başkanı Kaan:

MÜSİAD Genel Başkanı Kaan:

"İş dünyası önünü görmeli; bir ülkeye yatırım yaparken, 'Acaba yarın ne olur?' diye düşünüp geri durmamalı, 'Türk Lirası ne olur, dolar fırlar mı, piyasalar altüst olur mu?' diye sorularda boğulmamalı"-"İş adamı, ülkesinin yarınından emin olmalı ki, arkas

İSTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, iş dünyasının önünü görmesi gerektiğini belirterek, "Bir ülkeye yatırım yaparken, 'Acaba yarın ne olur?' diye düşünüp geri durmamalı, 'Türk Lirası ne olur, dolar fırlar mı, piyasalar altüst olur mu?' diye sorularda boğulmamalı. İş adamı, ülkesinin yarınından emin olmalı ki, arkasına bakmadan geleceğe yatırım yapabilmeli. İşte referandum sonuçlarını böyle okuyup, yolumuza kaldığımız yerden, ama daha büyük inanç ve azimle devam ediyoruz." dedi.

Kaan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de katılımıyla gerçekleştirilen MÜSİAD'ın Geleneksel İftar Programında, iktisadi büyümenin kendileri gibi bir iş adamları derneği için önemli bir konu olduğunu, fakat bunun tek başına yeterli olmadığını kaydetti.

Asıl olanın iktisadi büyümenin yanı sıra, bunun adil paylaşımı ve toplumsal refah artışı olduğunu aktaran Kaan, bugün maalesef bir malın üretilebilmesi için gerekli ham madde, malzeme, toprak, arazi, bina, makine ya da işçi için verilen bütün paraların faize harcanan paradan daha az olduğunu dile getirdi.

Kaan, bu yüzden bugünün ekonomilerinde yatırımcıların bir noktadan sonra yatırım yapmak ihtiyacını hissetmediklerini, çünkü yüksek faizi ödeyerek yeniden yatırım yapmak riskini göze almak istemediklerini ifade etti.

Ekonomideki yatırım potansiyelinin artırılmasının yolunun, başta KOBİ'ler olmak üzere özel sektörün yatırımlarını kolaylaştıracak ve önünü açacak projelerle desteklenmesinden geçtiğine işaret eden Kaan, bu bağlamda "Orta Ölçekli Organize Sanayi Bölgeleri" kurulması gerektiğinin altını çizdi.

Kaan, bunun, hükümetin attığı güncel adımlarla hayata geçtiğine işaret ederek, "Biz, bu projenin daha ileri taşınması için desteğe ve elimizi taşın altına koymaya her zaman hazırız." diye konuştu.

-"Artık her sarsıntıda yeni bir seçime kapı açılmayacak"

MÜSİAD Genel Başkanı Kaan, üretimi sürükleyenin ticaret olduğunu belirterek, "Batı ülkeleri, ticaretlerinin üçte ikisinden fazlasını birbirleriyle yaparken, Müslüman ülkeler ticaretlerinin ancak onda birini birbirleriyle yapıyor. Ortak ticaret ağları oluşturmadan, İslam dünyasını kuşatan zincirleri kırmamız mümkün değil." dedi.

Türkiye'nin genç nüfusa sahip bir ülke olduğunu, bu nüfusun sağladığı imkanlardan, dinamizmden maksimum düzeyde faydalanılması gerektiğini aktaran Kaan, gençleri çalışmaya, üretmeye ve üretim aşamalarına daha fazla dahil olmaya teşvik edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kaan, 16 Nisan'da milletin karar verdiğini, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne evet dediğini anımsattı.

Kendilerinin bu kararı iş dünyası olarak, istikrarın devamlılığı şeklinde değerlendirdiklerini, daha çok çalışmanın, daha çok üretmenin anahtarı olarak gördüklerini vurgulayan Kaan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çünkü artık her canı isteyen, hükümeti devirmeye yeltenemeyecek, çünkü artık her sarsıntıda yeni bir seçime kapı açılmayacak. Bunlar demokrasinin bir ülkede yerleşmesi için önemli, evet; peki iş dünyası için önemi ne? İş dünyası önünü görmeli; bir ülkeye yatırım yaparken, 'Acaba yarın ne olur?' diye düşünüp geri durmamalı, 'Türk Lirası ne olur, dolar fırlar mı, piyasalar altüst olur mu?' diye sorularda boğulmamalı. İş adamı, ülkesinin yarınından emin olmalı ki, arkasına bakmadan geleceğe yatırım yapabilmeli. İşte referandum sonuçlarını böyle okuyup, yolumuza kaldığımız yerden, ama daha büyük inanç ve azimle devam ediyoruz. Artık yeni bir dönem başladı. Türkiye için ve hepimiz için yeni bir dönem… İnşallah, ülkemizi tertemiz kazançlarla, alın terimizle, emeğimizle hep birlikte yarınlara taşıyacağız."

Kaan'ın konuşmasının ardından AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan da kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Daha sonra Kaan, Ekonomi Bakanı Zeybekci'ye günün anısına bir hediye takdim etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :