MÜSİAD 9'uncu Geleneksel İftar Yemeği

MÜSİAD 9'uncu Geleneksel İftar Yemeği

Hatay Valisi Topaca: "Ülkemizde 10 milyar dolar civarında Suriyeli kardeşlerimize masraf yapmamıza rağmen Avrupa'da en çok büyüyen ülke durumuna geldik. Bunları hep düşündüğümüz zaman inancımızın, kültürümüzün kıymetini daha iyi bilip, birbirimize daha ço

HATAY (AA) - Hatay Valisi Ercan Topaca, "Ülkemizde 10 milyar dolar civarında Suriyeli kardeşlerimize masraf yapmamıza rağmen Avrupa'da en çok büyüyen ülke durumuna geldik. Bunları hep düşündüğümüz zaman inancımızın, kültürümüzün kıymetini daha iyi bilip, birbirimize daha çok sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Topaca, bir restoranda Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından İskenderun'da düzenlenen 9'uncu Geleneksel İftar Yemeği'nde yaptığı konuşmada, ülkenin çok hassas bir dönemden geçtiğini söyledi.

Hatay'ın da bu hassas süreçte en çok enkilenen kentlerinden birisi olduğunu belirten Topaca, şöyle konuştu:

"Allah'a şükür bu süreci hem ülkemiz hem Hatay olarak iyi geçiriyoruz. Sadece Hatay'da 420 bin Suriyeliyi misafir ettiğimizi, bu kardeşlerimize sahip çıktığımızı hepimiz biliyoruz. Avrupa'dan zaman zaman misafirlerimiz geldiğinde '420 bin misafirimiz var' deyince biranda şaşırıyorlar. 'Bu insanlar ne yiyip ne içiyor?' diye bir şaşkınlıkla sorular soruyorlar. Türkiye'nin ve milletimizin gücü budur. Biz onları hiç bir sorun yaşamadan 420 bin kişiyi bir ensar şefkatiyle onları kucaklayarak, paylaşarak, bu iftar sofralarında, bugünlerde buluşarak kardeşliğimizi daha da pekiştiriyoruz. Belki birileri ilk başta bu insanlar Türkiye'de 'işe, aşa mani oldu. Bizim iş imkanlarımızı azalttı' gibi düşüncelere kapıldık, bizde belki düşündük. Gördük ki misafirlerimiz bereketiyle, imkanlarıyla geldi. Allah'a şükür paylaştıkça ülkemizin zenginliği, refahı, sofralarımızın bereketi arttı.

Ülkemizde 10 milyar dolar civarında Suriyeli kardeşlerimize masraf yapmamıza rağmen Avrupa'da en çok büyüyen ülke durumuna geldik. Bunları hep düşündüğümüz zaman inancımızın, kültürümüzün kıymetini daha iyi bilip, birbirimize daha çok sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu hassas süreçte Hatay ve Hataylılar olarak bizler milletimize ve devletimize sahip çıkacağız. Biz bu devlete bu millete sahip çıkarsak Allah'ın izniyle hiç kimse birşey yapamaz. Geleceğe de emin adımlarla yürürüz."

- KKTC Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Atun

KKTC Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun da Türkiye'nin 22 yılda bire yüz 85 büyüyen bir devlet olduğunun altını çizerek,"Dünyanın en büyük 20 ekonomisinden biri haline gelen bir devlet vardır. Avrupa Birliği'nin üç ekonomisinden birisi olan Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bu yüzyılın en büyük lideri olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da Cumhurbaşkanı olduğu bir devlettir konuştuğumuz." dedi.

Şehit haberlerinin Kıbrıs'ta içlerini yaktığını, şehitlere Allah'tan rahmet dilediğini ifade eden Atun, şunları söyledi:

"KKTC'nin ana vatanıyla beraber yüzde 4, 4,5'u gören bir ülke haline gelmiştir. Hep beraber gerçekleştirdiğimiz değişim ve dönüşüm programlarının ana vatanımızın maddi manevi destekleriyle KKTC'nin kendi ayaklarının üzerinde durma gayretini daha da üst safalara çıkardığı ve kendine güven duyduğu bir ülke haline getirmiştir. Biz Kıbrıs'ta ırkçılıkta yapmıyoruz. Şuan devam eden çözüm görüşmelerine de hükümet olarak destek veriyoruz. Hem Kıbrıs'ta kalıcı bir anlaşma olsun diye, hem ana vatanımızın Avrupa Birliği sürecinde önü açılsın diye hem de bu sorun artık ortadan kalsın diye. Küresel dünyanın gerekliliğinde hareket ediyoruz. Güney Kıbrıs bugün yüzde 2,5 ortalamayla Avrupa Birliği'ne üye en çok ülkesiymiş. Bizim 2017-2018 planlarımız yüzde 5,5'tur. Yani Güney Kıbrıs'ın 2 katıdır. Bütün bunlar ana vatanımız Türkiye Cumhuriyeti'nin her zaman ifade ediyorum ekonomisi ve bunun devamında siyaseti ne kadar güçlenirse KKTC ekonomik ve dünya çapındaki statüsü aynı ordan yükselmekte. Bugün Yunanistan Başbakanı Çipras'ın ifadelerini okudum. Çipras diyor ki, 'Türkiye Cumhuriyeti'nin garantörlüğü ordan bitmeden Kıbrıs'la anlaşma yapmayız.' Biz Kıbrıs Türkleri olarak masada ön yargısız oturuyoruz. Siyasi eşitliğimiz olsun diyoruz. Türk askeri Mehmetçik bize yadigardır vazgeçmeyiz diyoruz ve şunu söylüyoruz; Biz kalıcı bir çözüme her zaman varız. Rasyonalite ve eşitlik temelinde her çözümü yapmaya hazırız. Fakat ana vatanımız Kıbrıs'tan çıksın diyorsan bileceksin ki bizim kanımız ay yıldızlı bayrağın üzerine düşmeden o bayrağı kimse KKTC'den çıkaramayacaktır."

- MÜSİAD Başkanı Olpak

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise terör saldırılarında şehir olan asker ve polislere Allah'tan rahmet yaralılara da acil şifalar diledi.

Ataların 'Allah dağına göre kar verirmiş' sözünü hatırlatan Olpak, Türkiye'nin de devraldığı tarihsel mirasın üzerinde yükseldiği için yüksek bir dağ olduğuna dikkati çekti.

Dünya mazlumları ne zaman zulümle karşı karşıya kalsalar yüzünü Türkiye'ye çevirdiğini dile getiren Olpak, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Komşumuz Suriye'deki iç savaş nedeniyle 3 milyon göçmen Türkiye'de yaşıyor. Bugün insanlık büyük bir dramla karşı karşıyadır. İnsanın manasının yok sayıldığı ve adeta bedeninden ibaret sayıldığı, doğmasının tesadüf, yaşamasının bir çatışma, ölmesinin son kabul edildiği bir var oluş anlayışıyla dünyamızın geldiği yer ortadadır. Dünyanın bir tarafında insansız araçlar trafiğe çıkıyor, diğer tarafında yalın ayak insanlar tahtırevan çekiyor. Dünyanın bir ucunda fiyatlara düşmesin diye gıdaları denize döküyoruz. Dünyanın diğer ucunda bir lokma yiyecek bulamayan insaların ölmeye devam ediyor. Bu topraklar rahman ve rahim olan Allah tarafından her nimetten herkese yetecek kadar bulunduğunu, Allah'ın arzının geniş, lütfunun bol olduğu topraklardır."

Programa, AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar ve Hacı Bayram Türkoğlu, MÜSİAD Hatay Şube Başkası Fatih Tosyalı, işadamları, siyasiler ve davetliler katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :