MÜSİAD 24. Olağan Genel Kurulu

MÜSİAD 24. Olağan Genel Kurulu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (3)- "İş adamlarımıza diyoruz ki; tüm imkanlarınızla, tüm cesaretinizle yatırım yapın, üretin, ihracatı zorlayın, istihdamı artırın. Böylece siz de kazanın, ülkemiz de kazansın"- "Herkes görüyor ve biliyor ki Olağanüstü Hal sadece t

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iş adamlarına seslenerek, "Tüm imkanlarınızla, tüm cesaretinizle yatırım yapın, üretin ihracatı zorlayın, istihdamı artırın. Böylece siz de kazanın, ülkemiz de kazansın." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 24. Olağan Genel Kurulu'nda, " 'Terör' dediler işte kontrol altına aldık. 'Darbe' dediler işte hesabı soruluyor. Siyasi istikrar diyenler için o meseleyi de 16 Nisan'da hallettik." diyerek, iş adamlarını yatırıma davet etti.

"İçeride, dışarıda 16 Nisan için aykırı çalışanlar olmadı mı?" diye soran Erdoğan, "Oldu. Bunları biliyoruz. Kimler olduğunu gayet iyi biliyoruz ama yanıldıklarının farkına varacaklar. Diğer ülkeler bu işlere ne der? Buradan bakarak endişe beyan edenler orada da bir sıkıntı olmadığını gördüler. Öyleyse iş adamlarımıza diyoruz ki, tüm imkanlarınızla, tüm cesaretinizle yatırım yapın, üretin ihracatı zorlayın, istihdamı artırın. Böylece siz de kazanın, ülkemiz de kazansın." ifadelerini kullandı.

- "Terörist olmayan için OHAL yok hükmündedir"

Buna karşılık birilerinin hala "Efendim Olağanüstü Hal var" diyerek sızlandığını kaydeden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Onların kimler olduğunu biliyorsunuz. Ben de diyorum ki; Olağanüstü Hal, girişimcilerimizin, yatırımcılarımızın önünü mü kesiyor, yoksa önünü mü açıyor? Eski Olağanüstü Halleri hatırlayın. Fabrikaya giremezdin patron olarak. O günleri biz unutmadık. O Olağanüstü Hallerin olduğu dönemlerde patron fabrikasına giremiyordu. Biz geldik fabrikalarınızın kapısını açtık. Şu anda bu Olağanüstü Halde o tür tehditlerle karşımıza gelenler anında yasaların, hukukun bize verdiği yetkiyi kullanmamızı kolaylaştırıyor. Öyle ikide bir kalkacak hemen grev, bilmem ne... Kusura bakma arkadaş. Her şeyin stratejiktir, şudur budur, hak var. Bu hakkın yerine gelmesinde biz işçinin de yanında oluruz işverenin de yanında oluruz. O fabrika çalışmadığı zaman bunun zararını görecek olan işveren olduğu kadar aynı zamanda benim işçi kardeşimdir. Çalışmadığı zaman ne olacak? Oradan işçi kardeşim de zarar görmeyecek mi? Sendika kalkıp her ay normal olarak aldığı maaşı işçisine ödeyecek mi? Yok, belli bir oranda ödüyor. Burada çok ciddi bir istismar mekanizması çalıştırılıyor. Bu mekanizmaya da bizim eyvallah etmememiz lazım. Çünkü buradan ülke de zarar görmemesi lazım, bütün o işçi kardeşlerim de zarar görmemesi lazım. Hakkın tecellisi için de ne gerekiyorsa bunu yapmaya zaten bizler de devlet olarak varız. Herkes görüyor ve biliyor ki Olağanüstü Hal sadece terörle mücadele için vardır. Bugüne kadar hangi iş adamımızın hangi vatandaşımızın herhangi bir işi, gücü, hakkı, hukuku olağanüstü halden dolayı zarar görmüştür? Bunu bilelim. İnsanlarımızın günlük hayatında aksayan, onları rahatsız eden herhangi bir şey var mı? Yok. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değildir. Terörist olmayan için Olağanüstü Hal yok hükmündedir. Bunu böyle bilelim. Terörle mücadelenin gerektirdiği kadar da bu uygulama devam edecektir."

Fransa'da Olağanüstü Hal kararının uzatıldığına dikkati çeken Erdoğan, "En son 1,5 yıl daha uzattılar. Ne oldu orada? Darbe girişimi mi oldu? Devlete yönelik bir darbe mi yaptılar? Yok, 10-15 kişi 20 kişi öldürüldü diye pat hemen Olağanüstü Hal ilan ettiler. Şu anda sürekli yeniliyorlar. Bizde devletimizi yıkmaya yönelik bir darbe girişimi, 249 şehidimiz var, 2 bin 193 gazimiz var hala bize birileri akıl vermeye çalışıyor. Kim bunlar? Batı. Kusura bakma Batı. Önce biz, samimiyet isteriz. Kimse bize bunları bahane ederek sorumluluktan kaçmaya çalışmasın." ifadelerini kullandı.

- "MÜSİAD üyelerine güveniyorum"

Erdoğan, Hükümet'in yatırım yapmak, işini büyütmek isteyen herkes için krediden istihdama geniş bir alanda gerçekten çok ciddi teşvikler sağladığını kaydederek, "İş adamlarımızın bunlardan yararlanarak süratle harekete geçmelerini bekliyoruz. Bu konuda MÜSİAD üyelerine doğrusu güveniyorum. İnşallah yeni Türkiye'nin inşasını sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Türkiye'nin ekonomideki büyüklüğünü anlamak için meseleye biraz daha geniş bakmak gerektiğini dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Türkiye 2002 yılından bu yana 183 milyar dolar uluslararası yatırım çekmiş bir ülkedir. İstihdam sayımızı 6 milyonun üzerinde bir artışla 27 milyona çıkardık. Geçtiğimiz 14 yılda, Avrupa'da istihdam sayısını bizim kadar artıran başka bir ülke yok. Girişimcilerimizin yurt dışındaki yatırımları 37 milyar doları geçti. Müteahhitlerimizin yurt dışında üstlendikleri proje tutarı bu dönemde 300 milyar dolara yaklaştı. Eskiden turist olarak dahi ziyaret etmeye cesaret edemediğimiz coğrafyalarda bugün iş adamlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, eğitimcilerimizle yoğun faaliyetler yürütüyoruz. Bizim bir başka özelliğimiz de kendimizle birlikte tüm insanlığın refahı ve huzuru için çalışmayı ilke edinmiş bir ülkeyiz. Ülkemizin sadece 2016 yılında yapmış olduğu insani kalkınma yardımlarının tutarı ne biliyor musunuz? 6,5 milyar dolar. 'Veren el alan elden hayırlıdır' dedik bu destekleri verdik. Eskiden bizim vatandaşlarımız tedavi için yurt dışına giderdi. Geçtiğimiz yıl, yurt dışından ülkemize 360 bin kişi tedavi için geldi. Hamdolsun. Nereden nereye?"

Eskiden yerli televizyon kanallarının yabancı dizilerin istilası altında olduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şimdi bizim dizilerimiz dünyanın 75 ülkesinde 400 milyon kişi tarafından takip ediliyor. Son Hindistan ziyaretimde kendileriyle bir anlaşmaya vardık. Onlarla müşterek inşallah diziler, filmler yapma noktasında adımlar atıyoruz. Bu noktada gerekirse çok daha Hollywood var eyvallah, Hindistan'ın da kendine göre Hollywood'u var. Biz diyoruz ki müşterek, bizler üçüncü bir ülkede veya Türkiye'de böyle bir inşallah zemini oluşturalım. Böyle bir adımı atalım. Mutabık kaldık, arkadaşlarımız bu çalışmayı sürdürecekler. Kültür ve Turizm Bakanlığımızla Hindistan tarafı bu çalışmaları sürdürerek bu adımları da atacağız. Dünyanın her yerinden yatırımcılar ve bireyler, ülkemizde gayrimenkul sahibi olmak için akın akın geliyor. Savunma sanayinde elde ettiğimiz başarıların önemini terörle mücadelede her gün biraz daha görüyoruz. Bugün yurt dışına çıkan, yurt dışıyla teması olan herkes Türkiye'nin itibarını görmekte, duymaktadır. Sıkıntılar yok değil. Var. Atalarımızın dediği gibi 'Büyük dağın kışı da büyük olurmuş'... Biz bu sıkıntıların hepsini de sabırla, azimle, kararlılıkla aştık aşmaya devam edeceğiz. MÜSİAD, bu yolculukta, bu mücadelede hep yanımızdaydı, inşallah bundan sonra da yine sizlerle birlikte ülkemizin gelişmesi, büyümesi, kalkınması, demokrasimizin güçlenmesi, refahımızın artması için çalışmayı sürdüreceğiz."

Erdoğan sözlerinin sonunda MÜSİAD'ın 24. Genel Kurulunun hayırlara vesile olmasını diledi. Genel Başkanlık görevini devredecek olan Nail Olpak'a hizmetleri sebebiyle teşekkür eden Erdoğan, genel başkanlık vazifesini üstlenmeye aday olan Abdurrahman Kaan'a başarılar diledi. Abdurrahman Kaan'ın soyadını telaffuz ederken yanlışlıkla "Dilipak" diyen Erdoğan, "Herhalde Dilipak da bizi andı" diyerek espri yaptı.

- Notlar

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda, MÜSİAD tarafından hazırlanan "şükür" isimli film gösterildi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da hazır bulunduğu Genel Kurula aralarında Hollanda, Japonya, İran ve Suudi Arabistan’ın da bulunduğu 23 farklı ülkenin başkonsolosu, ticaret ateşesi ve konsolos yardımcısı olmak üzere 27 temsilci katıldı.​

Konuşmaların sonunda MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tarihi özelliği bulunan bir kalkan hediye etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Genel Kurul sponsorlarına plaket takdim edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :