Muş Valisi Yavuz:

Muş Valisi Yavuz:

"(Halkların kardeşliği, demokrasi ve özgürlük) diyorlar. Sizin kardeşlik ve demokrasi anlayışınız minibüslere bomba doldurup insanların üzerine salmak mı, yolları kesip insanları paramparça etmek mi?"

MUŞ (AA) - Muş Valisi Seddar Yavuz, "(Halkların kardeşliği, demokrasi ve özgürlük) diyorlar. Sizin kardeşlik ve demokrasi anlayışınız minibüslere bomba doldurup insanların üzerine salmak mı, yolları kesip insanları paramparça etmek mi?" dedi.

Yavuz, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Malazgirt Kaymakamı Soner Kırlı ve kurum amirleriyle Konakkuran beldesi ile Beşçatak, Tatar Gazi, Oğuzhan, Adaksu ve Kızılyusuf köylerini ziyaret etti.

Konakkuran beldesindeki taziye evinde vatandaşlarla bir araya gelen Vali Yavuz, burada yaptığı konuşmada, terör olaylarına işaret etti.

İnsanları katledenlere destek vermenin, yanlarında durmanın ahlakla, imanla bağdaşmayacağını vurgulayan Yavuz, "İnsanları canlı bomba yaparak insanların üzerine salıp patlatmak hangi din, iman, insanlık ve vicdanla bağdaşır. Bu sahtekar yalancılara dikkat edin. Halkların kardeşliği, demokrasi ve özgürlük diyorlar. Sizin kardeşlik ve demokrasi anlayışınız minibüslere bomba doldurup insanların üzerine salmak mı, yolları kesip insanları paramparça etmek mi?" diye konuştu.

Yavuz, "Bu toprakta yaşayacaksınız, terör örgütlerine destek vereceksiniz, Malazgirt'teki şüheda size dua edecek öyle mi? Huzur bulamazsınız. Bu topraklarda kardeşe yaşayamazsanız." ifadelerini kullandı.

Muş'ta toplanan verginin 278 milyon lira olduğunu söyleyen Vali Yavuz, devletin ise 2,5 milyar lira aktardığını anlattı.

Çözüm sürecine değinen Yavuz, "Bundan sonra kimse süreç falan beklemesin. Terör örgütüne destek veren hiç kimsenin çocuğu bu saatten sonra memur olamayacaktır. Çünkü hiçbir devlet bu kadar taviz vermez. Her yolu ve tüm süreçleri denedik, olmuyor. Olmuyorsa, zalimlerin anladığı dil kötekse, bundan sonra köteği atacağız. PKK ve HDP'nin küresel güçlerin maymuncuğu olduğu konusunda tereddüt yok. Böyle olmasaydı, bu süreçler başarılı olurdu." şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :