Muş, 25 milyon liralık proje ile güzelleşecek

Muş, 25 milyon liralık proje ile güzelleşecek

Muş Belediyesince şehrin merkezindeki İstasyon Caddesi'ne yönelik hazırlanan 25 milyon 500 bin lira maliyetli projenin temeli atıldı

MUŞ (AA) - Muş Belediyesince şehrin merkezindeki İstasyon Caddesine yönelik hazırlanan ve 25 milyon 500 bin lira harcanması planlanan üst yapı projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Belediye Meydanı'nda düzenlenen törene katılan Vali Aziz Yıldırım, genel kullanım alanları ile kamuya ait yerlerin güzel olması gerektiğini söyledi.

Yıllardır kullanılan İstasyon Caddesi'nin bugünün anlayışıyla modernize edileceğini anlatan Yıldırım, "Tekrar daha güzel bir hale getiriliyor. Ben ilk Muş'a geldiğim zaman en çok dikkatimi çeken şey, vatandaşımız bu cadde üzerinde gecenin belli bir saatine kadar bile devamlı geziyor, dolaşıyor olmasıydı. Cıvıl cıvıl olmasıydı. Bu uygulamadan sonra öyle ümit ediyorum ki bu caddede gezenlerin sayısı artacaktır." dedi.

Belediye Başkanı Feyat Asya ise şehrin en büyük ana caddesi olan İstasyon Caddesi'ne yaklaşık 4 kilometrelik orta refüj, aydınlatma direkleri, asfalt ve kaldırım taşlarının yenilenmesi kapsamında ilk kazmayı vurduklarını belirtti.

Asya, şöyle konuştu:

"Proje bedeli 25 milyon 500 bin liradır. Bugün törenle kazmayı vurduğumuz üst yapı temeline başladık. Şehrimizin hem geleceğine hem güzelliğine hem ticaretine katkı sunacak bir proje. Bu proje ile hem bulvarımızı hem kaldırımlarımızı hem yürüyüş parkurlarımızı hem büfelerimizi bir bütün olarak bu ilin kadim geçmişine yakışır bir şekilde inşallah hayata geçirmiş olacağız."

Törende duaların ardından kurban kesildi ve iş makineleri ile kazı çalışması yapıldı.

Törene İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, kurum amirleri, Hasköy Belediye Başkanı Mürsel Özen, belde belediye başkanları ve davetliler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :