Mursi'ye şehit denilmesindan rahatsız oldular

Mursi'ye şehit denilmesindan rahatsız oldular

ürkiye’deki programlar ve Müslümanların Mursi için namaz kılamaları her fırsatta dini ve dindarları aşağılayan Sözcü yazarı Emin Çölaşan ile İYİ Parti’nin yaın organı Yençağ gazetesi yazarı Ahmet Takan’ı fena rahatsız etti.

Önceki gün mahkeme salonunda duruşma sırasındayken vefat eden Mısır’in ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için dünyanın birçok ülkesinde Müslümanlar tarafından gıyabi cenaze namazı kılınırken, Türkiye’deki programlar ve Müslümanların Mursi için namaz kılamalarıSözcü yazarı Emin Çölaşan ile İYİ Parti’nin yaın organı Yençağ gazetesi yazarı Ahmet Takan’ı rahatsız etti.

Lafa gelince demokrasiyi kimseye bırakmayan isimler, Mursi’nin darbe ile indirilmesini ve ölüme terkedilmesini eleştirmek yerine ona gösterilen ilgi ve sevgiden rahatsız oldu.

 

 “Şeriatçı adam” deyip kin kustu

Karısı Tansel Çölaşan’ın 27 Mayıs darbesi için “devrim” açıklamaları, kendisinin “Şimdi cemaati savunma zamanı” diyerek FETÖ’yü savunan yazıları hafızalardan silinmeyen Emin Çölaşan, Şeriat’a ve dini değerlere olan kinini bu kez Mısır’ın merhum Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi üzerinden kustu. Çölaşan, Sözcü’de kaleme aldığı “Şehit Mursi” başlıklı bugünkü yazısında, Müslümanlara olan öfkesini şu ifadelerle yansıttı:

“Sevgili okurlarım, Mısır Cumhurbaşkanı Mursi İslamcı, şeriatçı bir adamdı. İsmi İslam coğrafyasında pek çok terör olayına karışan Müslüman Kardeşler örgütünün önde gelenlerinden biriydi. Mısır'a şeriat düzeni getirmek için çaba harcardı. Bir darbeyle devrilmişti.İki gün önce duruşma salonunda fenalaşıp can verdi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Bey kendisini ‘Şehit’ ilan etti. Şimdi, Diyanet'in emriyle Türkiye'nin dört bir yayında, 81 il ve yüzlerce ilçemizde, binlerce camimizde örgütlenme yapıldı, ‘Şehit’ Mursi için gıyabi cenaze namazları kılınıyor. Bizim Diyanet!.. Dualarında, hutbelerinde Cumhuriyet'i ve özellikle Mustafa Kemal Atatürk'ü ısrarla anmaz, onları ‘Yok’ kabul eder! Ama iş Mursi'ye gelince ortalığı ayağa kaldırıp bütün Türkiye'de gıyabi cenaze namazları düzenler!.. Allah kendisine rahmet eylesin de, bu Mursi acaba bizim şehidimiz midir? Bizim şehitlerimiz bellidir. Onlar Kurtuluş Savaşı'nda, Kıbrıs'ta, PKK teröründe kentlerde ve dağ başlarında vatan uğruna can veren kahramanlardır. Bizim şehitlerimiz Mehmetçik'tir, görev başında can veren askerimiz ve polisimizdir. Ama Mursi değildir, hiç değildir.”

 

MURSİ KİMİN ŞEHİDİ

Mursi’ye şehit denilmesi Meral Akşener’in genel başkanlığını yaptığı İYİ Parti’nin yayın organı Yençağ gazetesinin yazarı Ahmet Takan’ı da rahatsız etti.

Takan yazısında , “Mursi, ölümünün ardından "şehit" hatta "şehidimiz" ilan edildi, en üst düzeyde katılımlarla  yurt genelinde gıyabi cenaze namazları kılındı. Şimdi çıkıp açıklanmalı; bu olay iç politika için mi yoksa dış politika için mi kullanılıyor?.. Yoksa, her ikisi birden mi?.. Türkiye, S-400'den sonra İhvan paradigmasına hapsediliyor. Bu 2 paradigmaya neden mahkum ediliyoruz? Bunun bize ne faydası var?.. Dünyanın hiçbir ülkesinden hatta Araplardan buna benzer en ufak bir tepki gelmezken Türkiye'yi İhvan'a hapsetmek ne kadar akılcı?.. İslam'ı neden bu kadar siyasi çerçeve içine alıp, "dava" deyip Türk milletini makul İslam yaşamından uzaklaştırıyorsunuz?.. Buna benzer tüm soruların tartışılması ve kamuoyunun aydınlatılması için  TBMM devreye girmeli. Ama ne yazık ki TBMM devre dışı ve çalıştırılmıyor. Sizleri bilemem ama  Mursi benim şehidim değil!.. Allah kendisine rahmet etsin. Diyebileceğim ancak bu kadar olur” ifadelerini kullandı.

Etiketler :