Mursi'nin sağlık durumu tartışması

Mursi'nin sağlık durumu tartışması

Mursi'nin küçük oğlu Abdullah:- "Babamın hapishanedeki durumunu sadece yerel bir mesele haline indirgemek istedikleri görülmekte. Hapishanedeki tek kişilik hücrelerin duvarları arkasında veya mahkeme salonlarında hayatını kaybetmesi temenni edilmekte"

KAHİRE (AA) - Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin küçük oğlu Abdullah, "Babasının zindan hayatını ve sağlığını insani bir durum olarak gündeme getirdiklerini" söyledi.

Mısır Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu'nun İngiltere'de bir grup milletvekilinin, Mursi'yi cezaevinde ziyaret etme talebini "içişlerine karışma" olarak yorumlaması üzerine bir açıklama yapan Abdullah, babasının sağlık durumunu siyasi bir malzeme olarak kullanmadıklarını, olayın insani yönünü gündeme getirmeyi tercih ettiklerini ifade etti.

Babasının içinde bulunduğu durumun, uluslararası bir konu haline geldiğine işaret eden Abdullah, babasının vatanperver bir insan olduğunu ve "Mısır’ın içişlerine karışılmasına her zaman karşı çıktığını" hatırlattı.

Abdullah, şunları kaydetti:

"Babamın hapishanedeki durumunu sadece yerel bir mesele haline indirgemek istedikleri görülmekte. Hapishanedeki tek kişilik hücrelerin duvarları arkasında veya mahkeme salonlarında hayatını kaybetmesi temenni edilmekte. 2013'te eski Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ve AB'den bir heyetin babamı tutuklu bulunduğu cezaevinde ziyaret etmelerine izin verildi ve o zaman hiç kimse konuyu uluslararası boyuta taşımadan ve dış müdahaleden bahsetmedi."

Dün İngiltere'de bir grup milletvekili, Muhammed Mursi'nin sağlığının ciddi şekilde bozulduğu yönündeki haberlerin ardından Mısır hükümetinden, Mursi'yi cezaevinde ziyaret etme talebinde bulunmuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :