Mursi'den bayram mesajı

Mursi'den bayram mesajı

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi:

KAHİRE (AA) - Mısır'da, ordunun yönetime el koymasıyla görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mursi, özel kalemi ve eski Yatırım Bakanı Yahya Hamid'in yönettiği sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki resmi hesabında yayımlanan mesajında, "Bayramlar, ümmet tarihinde mücadeleye devam etmek için verilen bir moladır. Bayramınız mübarek olsun. Allah oruçlarınızı, iftarlarınızı, ibadetlerinizi ve devriminizi hayırlı kılsın" ifadelerini kullandı.

Mursi, "Bütün dünyaya söylüyorum ki, bizim pusulamız, işgalciler karşısında Filistin'e desteğe ayarlıdır. Biz, her işgalciye karşı direnişin yanındayız. Tüm direnişçilere, Rabbi'ne güvenen devrimcilere selam olsun'' değerlendirmesinde bulundu.

Eski Yatırım Bakanı Yahya Hamid, yazının nasıl ulaştırıldığına dair bilgi vermedi. Hamid, daha önce de benzer şekilde Mursi'ye ait bir mesajı Facebook'taki hesabında yayınlamıştı.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'te ordunun yönetime el koymasıyla görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, yargılandığı çeşitli davalar nedeniyle İskenderiye kentindeki Burc'ul Arab Hapishanesi'nde tutuklu bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı