Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler

Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler

Cemaat-i İslami Partisi lideri Siraj-ul Hak:- "Mısır'da, halkın oyları ile seçilmiş ve halkın sesi olan gerçek devlet başkanı Muhammed Mursi'dir"

İSLAMABAD (AA) - Pakistan Cemaat-i İslami Partisi lideri Siraj-ul Hak, Mısır'ın anayasal, gerçek cumhurbaşkanının Muhammed Mursi olduğunu söyledi. 

Mısır'ın darbe ile görevinden uzaklaştırılmış seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye idam cezası verilmesi Pakistan Cemaat-i İslami Partisi tarafından başkent İslamabad'da düzenlenen gösteri ile protesto edildi. 

Ellerinde "Hepimiz Mursiyiz" pankartı taşıyan partililer Mısır'da askeri darbe yaparak yönetime el koyan Abulfettah Sisi karşıtı sloganlar attı. 

Kentin Aabpara bölgesinde toplanan taraftarlarına hitap eden parti lideri Siraj-ul Hak'da, Mısır'da Mursi liderliğindeki 'Müslümanca' yönetime karşı yapılanların bir gün mutlaka sona ereceğini ifade etti. 

Müslüman dünyasının Avrupa Birliği gibi dayanışma ve birlik içerisinde olması gerektiğini belirten Hak, şunları kaydetti: 

"Mısır'da, halkın oyları ile seçilmiş ve halkın sesi olan gerçek devlet başkanı Muhammed Mursi'dir. Mursi demek Mısır halkı demektir. Mursi demek, genç Mısırlıların demokratik geleceği demektir. Mursi demek, artık İslam dünyasının sahip çıkması gereken en önemli davalarından biri demektir. Biz parti olarak kesinlikle Mısır'daki darbeci yönetimi kabullenmiyoruz. Mısır'da arkasında İsrail olan darbeci yönetim bir gün mutlaka gidecek ve Gazze'ye açılan sınır kapıları yeniden özgürlüğüne kavuşacaktır." 

Kaynak:Haber Kaynağı