Muratbey Uşak, Süper Lig'de 4. sezonunda

Muratbey Uşak, Süper Lig'de 4. sezonunda

- Uşak ekibi, Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde daha önce mücadele ettiği 3 sezonun ikisinde play-off'ta yer aldı- Muratbey Uşak Basketbol Takımı Genel Menajeri Erdoğan:"Lige hazırız, moralimiz yüksek, oyuncularımızın motivasyonu yerinde"- "Ligde artık y


UŞAK (AA) - SONER KILINÇ - Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde dördüncü sezonuna yarınki Fenerbahçe maçıyla başlayacak Muratbey Uşak'ın genel menajeri Fatihan Erdoğan, lige hazır olduklarını, morallerinin yüksek, oyuncuların da motivasyonunun yerinde olduğunu söyledi.

Basketbol Süper Ligi'nde ilk olarak 2013-2014 sezonunda mücadele eden Muratbey Uşak, ligde bu yıl 4. kez yer alacak.

Daha önceki 3 sezonun ikisinde 2013-2014 ve 2015-2016'da play-off oynamayı başaran Uşak temsilcisi, 2014-2015'te EuroChallenge Kupası'nda Türkiye'yi temsil ettikten sonra bu yıl da ön elemeden başladığı FIBA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kaldı.

Play-off'lar dahil ligde 94 maçı geride bırakan Muratbey Uşak, bu müsabakalarda 44 galibiyet ve 50 yenilgi aldı.

Yarınki rakibi Fenerbahçe'ye karşı play-off'lar dahil 10 maça çıkan Uşak temsilcisi, sadece 1 galibiyet alırken, 9 maçta mağlup oldu.


- "Güçlü bir ekibiz"


Muratbey Uşak Genel Menajeri Fatihan Erdoğan, AA muhbirine yaptığı açıklamada, Spor Toto Basketbol Ligi'ndeki dördüncü sezonlarında başarılı çizgilerini sürdürmek istediklerini söyledi.

Güçlü bir ekip kurduklarını ve iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"FIBA Şampiyonlar Ligi'nde Rumen Cluj Napoca takımını eleyerek gruplara kalmayı başardık. Lige hazırız, moralimiz yüksek, oyuncularımızın motivasyonu yerinde. Ligde artık yeni değiliz, her yıl biraz daha tecrübe kazandık, evimizde daha iyi olduğumuz doğru ancak deplasmanda da sürpriz sonuçlar alabilecek bir takımız. Savaşmaktan ve kazanmaktan başka bir şey düşünmüyoruz."


- "Amaç güzel basketbol izletmek"


Erdoğan, Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde ilk maçlarını yarın taraftarları önünde Fenerbahçe ile oynayacaklarını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Ligi de Avrupa'yı da istiyoruz. Romanya dönüşü dinlenme fırsatımız olmadı, sadece bir antrenmanla Fenerbahçe maçına çıkacağız, Seyircimizin desteğine ihtiyacımız var, ilk maç galip gelmek istiyoruz ama çok zor alacak, seyircimize yine güzel bir basketbol izletmek amacındayız. Fenerbahçe bu yıl da çok iyi, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanarak lige hazır olduklarını gösterdiler. Basketbol adına keyifli bir gün olacağını düşünüyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :