Murat Kekilli gençlerle buluştu

Murat Kekilli gençlerle buluştu

Kekilli: - "15 Temmuz'da halkımızın duruşuyla gurur duydum, bir sanatçı olarak onların yanında yer aldım, meydanlara koştum. 15 Temmuz için bir de marş yazdım, seslendirdim. Sanatçı olarak bu gibi konularda üzerimize düşen buydu, elimden geleni yaptım"- "

İSTANBUL (AA) - Sanatçı Murat Kekilli, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bir sanatçı olarak meydanlara koştuğunu belirterek, "15 Temmuz için bir de marş yazdım, seslendirdim. Sanatçı olarak bu gibi konularda üzerimize düşen buydu, elimden geleni yaptım." dedi.

Kekilli, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Gençlik Komisyonu (Genç TYB İstanbul) tarafından Kızlarağası Medresesi'nde düzenlenen "Gençlerle Başbaşa" etkinliğinde gençlerle buluştu.

Adana'da büyüdüğünü, babası sütçü olduğu için çocukken sütçülük, gençlik döneminde ise karpuz halinde çalıştığını anlatan Kekilli, aile ekonomisine katkıda bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Çok çalışkan bir öğrenci olmadığını, aslında okul bittikten sonra okumaya başladığını ifade eden Kekilli, "Tarihi çok severdim, o derste çok başarılıydım. Hala tarih okurum ama bize verilen tarihle gerçek tarihin bir olmadığını öğrenmek çok pahalıya patladı." diye konuştu.

Gençlere kendilerine sunulan her bilgiyi doğru kabul etmeme, araştırma, okuma tavsiyesinde bulunan Kekilli, "Küçük insanlar insanlarla, orta insanlar olaylarla, büyük insanlar fikirlerle uğraşır. Bizim gibi insanlar, fikirlerle uğraşmalı." ifadelerini kullandı.

Murat Kekilli, 15 Temmuz gibi bütün toplumu ilgilendiren konularda sanatçıların halkın yanında olması gerektiğini vurgulayarak, şunları aktardı:

"Ben bu toplumun bir bireyi olmaktan gurur duyuyorum.Toplumumuzdaki kardeşlik ve yardımlaşma duygusuna hayranım. 15 Temmuz'da halkımızın duruşuyla gurur duydum, bir sanatçı olarak onların yanında yer aldım, meydanlara koştum. 15 Temmuz için bir de marş yazdım, seslendirdim. Sanatçı olarak bu gibi konularda üzerimize düşen buydu, elimden geleni yaptım."

Dünyanın artık bilişim çağında olduğuna dikkati çeken Kekilli, "Bugün dünyanın en büyük şirketleri teknoloji, bilişim şirketleri. Zirvede onlar var. Yani o yüzden tartışacağınız alanın insanlarını iyi seçmek zorundasınız. Ben şu anda ikinci üniversitemi okuyorum, çünkü benim dışımda bir dünyaya kayıtsız kalamam, onları da öğrenmek zorundayım. Sosyolojiyi, bireyi, iktisadı, matematiği, fiziği, kimyayı çözmek zorundayım. Sadece notalarla uğraşmak kolay." değerlendirmesinde bulundu.

Kekilli, Necip Fazıl Kısakürek, Aliya İzzetbegoviç, Mehmet Akif Ersoy, Cahit Zarifoğlu, Erdem Beyazıt, Sezai Karakoç gibi yazar ve şairleri okuduğuna değinerek, gençlere Türkiye'nin ruhunu tanıyan, düşüncelerinde yerli ve milli olan yazarları okumayı tavsiye etti.

- "Etkinliklere devam edeceğiz"

TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, Genç TYB ile kültür ve sanatla iştigal etmeleri için gençlere yönelik programlar düzenlediklerini söyledi.

Sanatçı, akademisyen, yazar gibi önemli kültür insanlarını gençlerle buluşturmaya devam edecekleri bilgisini veren Bıyıklı, şunları kaydetti:

"Murat Kekilli gibi safını belli eden, milletinin yanında duran sanatçılarımızın daha çok gündemde olması ve gençlerle buluşması gerektiğini, bu duruşlarının gençlere örnek olması gerektiğini düşünüyoruz. Belediyelerimizin, kamu kurumlarımızda program belirleyici insanların önceliği yerli, milli, vatanın, milletin yanında olan insanlara vermesi gerektiğini düşünüyoruz. Murat Kekilli de onlardan biridir, kendisine millet adına teşekkürlerimizi sunuyoruz."

Genç TYB İstanbul Şubesi Başkanı Halit Develioğlu, Mahmut Bıyıklı'nın gençlere önem veren biri olduğunu belirterek, "Gençlerin söz sahibi olması gerektiğini ifade ederek, bize bu görevi tevdi etti. Dört beş arkadaş geçen yıl Genç TYB'yi kurduk ve etkinlikler düzenlemeye başladık." bilgisini verdi.

Bu yıl etkinliklere devam edeceklerini kaydeden Develioğlu, edebiyat dünyasının usta isimlerini ziyaret ettiklerini dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :