Murat Çiçek: Yanlış liste algısı yönetmedik İŞİMİZE BAKTIK, KENDİMİZİ ANLATTIK

Murat Çiçek: Yanlış liste algısı yönetmedik İŞİMİZE BAKTIK, KENDİMİZİ ANLATTIK

Milliyetçi Hareket Partisi 24 Haziran sonrasında yerel seçim startı verdi. Oy oranlarını yükselterek iyi bir rüzgar yakalayan MHP, rüzgarın yerel seçimde de devam etmesi için projeler üzerinde çalışmaya başladı.

24 Haziran'da oylarını yükselten Milliyetçi Hareket Partisi MHP İl Başkanı Murat Çiçek seçim sonuçlarını Memleket'e değerlendirdi. Cumhur İttifakı'nın devam edeceğinin altını çizen Çiçek, 'Seçmen MHP'nin bu ülkenin sigortası olduğunu gösterdi' dedi.

BAHÇELİ KONYA'YA ÖZEL TEŞEKKÜR ETTİ

‘MHP'ye ciddi bir teveccüh oldu’ diyen Başkan Murat Çiçek, 'Aday adaylığı sürecinde de partimize ciddi bir teveccüh vardı. Daha önceki seçimlerde ufak tefek küslükler oluyordu ama bu seçimde aday adayı olup da aday gösterilmeyenler bile sahada çalıştı. Dolu dolu bir seçim çalışma dönemi geçirdik. Ve gördük ki vatandaş bizi özlemiş. Cumhur İttifakı'na bu milletin ihtiyacı vardı. Sahada kendimizi de iyi anlattık. Gelinen nokta itibarıyla da Konya'da ciddi bir oy potansiyeli yakaladık. 3'üncü vekili de kıl payı kaçırdık. Konya'da yüzde 15 civarında oy aldık. Türkiye ortalamasının yaklaşık 4.5 üzerinde bir oy aldık ve Sayın Genel Başkanımız da Konya'ya özel teşekkürlerini iletti' dedi.

SEÇMEN TABANIMIZ AYNI

AK Parti seçmeniyle tabanımız hemen hemen aynı hatırlatması yapan Çiçek, 'Konya seçmeninin yüzde 90'ı Milliyetçi Muhafazakâr bir yapıya sahiptir ve AK Parti seçmenine "ikinci partin hangisidir?" diye sorduğunuz zaman "MHP'dir" der. MHP seçmenine sorduğunuz zaman da "AK Parti'dir" der. Bu algı 24 Haziran sürecinde daha da olgunlaştı, daha da netleşti. Kaldı ki şu anda zaten protokol altına alınmış bir Cumhur İttifakı var ve buna göre hareket etmek lazım' diye konuştu.

36748584_10211271891063497_7256374927656222720_n.jpg

AK PARTİ'NİN YANLIŞ LİSTE ALGISININ BİZİMLE ALAKASI YOK

Biz sahada sadece işimize baktık diyen Murat Çiçek, "Konya'da AK Parti'nin adaylarından bazı isimler yanlıştı algısını MHP yönetti" gibi iddiaları kesinlikle doğru değildir. Biz kendi politikalarımızı anlattık, Cumhur İttifakı'nın önemini anlattık. Böyle bir iddiaya karşın AK Parti milletvekili adayları ve teşkilatlarından daha çok biz MHP olarak Cumhur İttifakı için çalıştık. Bu sadece Konya'da da değil tüm Türkiye genelinde böyle bir çalışma yürütüldü. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilk turda seçilmesi için ciddi çalışmalar yaparak çok çaba sarf ettik. Bu da seçim sonuçlarına yansıdı. Sahada böyle bir algı var. Seçmen, Cumhurbaşkanlığında Recep Tayyip Erdoğan'dan, milletvekili oylarında da tercihini MHP'den yana kullandı. Saha çalışmamızda Cumhur İttifakı sürecini baltalayıcı herhangi bir şey olmadı, bundan sonra da olmayacak' şeklinde konuştu.

LİDERİMİZİN DURUŞU TERCİH SEBEBİ OLDU

Partimize çeşitli nedenlerden dolayı kırılan seçmenimiz 24 Haziran'da geri döndü hatırlatması yapan MHP İl Başkanı Murat Çiçek, 'MHP'nin Konya'da ciddi bir oy potansiyeli var. Önceki seçimlerde bazı nedenlerden dolayı başka partilere kayan seçmenimiz olmuştu. Bu dönemde seçmenimiz kendi partisinden yani bizden yana tercihini kullandı. Bir de 24 Haziran'da 15 Temmuz hain darbe girişiminden bu yana liderimiz Devlet Bahçeli'nin doru yerdeki duruşundan dolayı AK Parti'den de bizlere önemli ölçüde teveccüh oldu' dedi.

MHP TÜM YATIRIMLARIN TAKİPÇİSİDİR

MHP'ye olan teveccühün sebeplerini de anlatan Murat Çiçek, 'Seçmenimiz son derece bilinçliydi ve beyannamemizi okumuş karşılık bulmuş. Konya, özellikle tarım bölgesi ve Konya'da tarım adına yapılan hatalar, yanlışlar var. Sahada en çok konuşulan bu idi ve biz MHP olarak bu yanlışların, hataların çözümü konusunda çalışmalarımızı yapıyoruz. Milli Tarım ile ilgili ciddi bir projemiz var. Konya'nın savunma sanayi noktasında talepleri vardı ve Genel Başkanımız Konya'ya gelişinde de bunları dile getirdi. Bütün bunların takipçiyiz' ifadesini kullandı.

HER İLÇEDEN 5-6 ADAY ADAYI VAR

MHP'nin iyi bir rüzgar yakaladığını belirten Murat Çiçek, '24 Haziran sonrasında hemen yerel seçim startını verdik ve her ilçeden en az 5-6 aday adayımız var. Vatandaşın bizden beklentisi de arttı ama aynı zamanda bizim sorumluluğumuz da arttı. Bunun bilincindeyiz ve ona göre yerel seçim için de strateji belirleyeceğiz. Şu anda bile çok fazla aday adayı var ama seçmenimizin kabul edeceği, vatandaşımızın bağrına basacağı kişilerle yola çıkmak istiyoruz. MHP olarak 31 ilçeye talibiz ve bunun için çalışmalarımıza başladık. Hedefimiz de başta Büyükşehir olmak üzere 31 ilçeyi kazanmak. MHP, iyi bir rüzgar yakaladı bunu yerel seçimde de devam ettirecek' dedi.

NEYİN PAZARLIĞINA HAZIRLANIYORLAR?

İYİ Parti Konya milletvekili Fahrettin Yoşuş'un açıklamalarına tepki gösteren MHP İl Bşkanı Çiçek, 'İP'li vekil ne diyor? "Sayın Cumhurbaşkanı MHP'ye muhtaç olmasın biz hazırız" diyor. Düne kadar aklın nerdeydi? Vatandaş her şeyin farkında. Samimiyetsiz açıklamasının olduğu ortaya çıkıyor. Biz bile şu süreçte herhangi bir pazarlık içerisine girmezken neyin pazarlığının kapısını aralamaya çalışıyor? Kaça satacaksın kendini? Bu açıklamadan sonra ben bunu sorarım. Samimi olsaydın zaten bunu seçimden önce söylerdin. Bir projenin ürünü olmazdın. Bunları vatandaşımız görüyor, takdir ediyor. Saman alevi devam edecek gibi görünüyor. Doğup büyüdüğü yere ihanet eden birisi Konya'ya ne kazandırır? onu bilemiyorum' ifadesini kullandı.

M. Ali Elmacı-Memleket