"Munzur Çayı rafting parkuru dünyaca tanınacak"

"Munzur Çayı rafting parkuru dünyaca tanınacak"

- Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Rafting Asbaşkanı Yardımcı:"Ülkemizdeki rafting tutkunlarının Munzur Çayı'nı iyi tanıdığını biliyoruz. Ancak uluslararası akreditasyon işlemleri yapılmadığından çok fazla bilmeyen var. Bu nedenle Munzur Çayı'nı


TUNCELİ (AA) - Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Rafting Asbaşkanı Fikret Yardımcı, uluslararası akreditasyon işlemlerinin yapılmasıyla Munzur Çayı'nın dünyaca tanınan bir rafting parkuru olacağını ifade etti.

Tunceli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre aynı zamanda Dünya Rafting Federasyonu 2. Başkanı olan Fikret Yardımcı, beraberinde Rafting Milli Takımlar Antrenörü Savaş İzmirli ve Doğu Anadolu Rafting Sorumlusu Çetin Bayram'la, Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel'i belediyedeki makamında ziyaret etti.

Vali Sonel, ziyarette yaptığı konuşmada, Tunceli'ye gelmelerinden dolayı misafirlerine "Hoş geldiniz" diyerek, "Munzur Çayı rafting parkurunun dünyaca bilinen bir parkur olması ve ilimizde düzenleyeceğiniz Türkiye Şampiyonası, çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Tunceli'miz adına Gençlik ve Spor Bakanımıza, Rafting Federasyonu Başkanımıza, Milli Takım Başantrenörümüze, teknik ekibine, göreve başladığımızdan beri bize her türlü desteği ve Tunceli'mize çok önem veren Sayın Cumhurbaşkanımıza selam ve hürmetlerimizi arz ediyoruz. Allah razı olsun, çok sağ olun." ifadelerini kullandı.


- "Munzur inanılmaz bir değerdir"


Açıklamada görüşlerine yer verilen asbaşkan Yardımcı ise Munzur Çayı'nın rafting konusunda bilindiğine dikkat çekerek, "Ülkemizdeki rafting tutkunlarının Munzur Çayı'nı iyi tanıdığını biliyoruz. Ancak uluslararası akreditasyon işlemleri yapılmadığından çok fazla bilmeyen var. Bu nedenle Munzur Çayı'nın uluslararası akreditasyon işlemlerinin yapılmasını sağlayacağız. Tunceli'deki Munzur Çayı rafting parkuru, dünyaca tanınan rafting parkuru olacak." değerlendirmesini yaptı.

Parkurun, dünyaca ünlü parkurlar arasına girmesi için gerekli ölçümleri ve incelemeleri yaptıklarını aktaran Yardımcı, Munzur Çayı rafting parkurunun imajının uluslararası haritalarda yer alması için çalışmalara başladıklarını belirtti.

Yardımcı, rafting tutkunlarının yepyeni heyecanlar yaşayacağı, nefes kesen doğasıyla Munzur'un, sporseverlerin yeni parkuru olacağını ifade ederek şunları kaydetti:

"Valimizin Tunceli için adeta yeni bir şehir meydana getirme çabası içinde olduğunu gözlemledim. Tunceli'nin bunu fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum. Çok güzel çalışmalar var. Biz de federasyon olarak dedik ki bu güzel çalışmalara nasıl katkıda bulunabiliriz. Valimizin daveti ile Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak'ın bilgileri doğrultusunda buradayız. İnşallah ramazan ayının sonuna doğru Tunceli'de Türkiye Şampiyonası yapabilme hedefini koyduk. Valimizin katkılarıyla 507 sporcu, hatta ikinci etapta 'yurt dışı katılımlı bir şampiyona yapabilir miyiz' diye çalışma yaptık. Her zaman bu coğrafya, bu bölgenin Antalyası'dır, diyorum. Munzur inanılmaz bir değerdir. İki ay önce Dünya Rafting Federasyonu İkinci Başkanı seçildim. Artık dünyada da raftingi biz yönetiyoruz. Bu bizim için çok önemli bir durum. Biz hemen Tunceli Munzur Vadisi'ndeki rafting alanlarının harita ve krokisini çıkaracağız. 4 Ağustos'ta Dalaman'da Dünya Rafting Federasyonunun toplantısı var. Toplantıda buraya dünya rafting parkuru imajını koyduktan sonra artık burası koruma altına girecek ve bu çok önemli. Artık Tunceli'deki bu parkur dünyaca tanınan rafting parkuru olur. Konaklamasıyla, tesisiyle, alanıyla bunu da federasyonda yayınlayacağız."

Yardımcı ve beraberindekiler ile Vali Sonel, Belediye Başkan Yardımcısı Sami Doğan, AK Parti Tunceli İl Başkanı Fatih Tek ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Şefik Kara, Munzur Çayı rafting parkuru, Mamaki-Mavi Köprü, Ana Fatma güzergahı, Atatürk Mahallesi ve Kıyı Düzenleme Projesi çalışma alanlarında incelemelerde bulundular.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :