Münih'te "Katar'ı karalama" sempozyumu

Münih'te "Katar'ı karalama" sempozyumu

Katar merkezli Al Jazeera kanalı: - "Katar'a abluka uygulayan ülkeler, Katar'ı karalamak amacıyla Almanya'nın Münih kentinde bir sempozyum düzenledi"

DOHA (AA) - Katar'a abluka uygulayan ülkelerin, Almanya'nın Münih kentinde Katar'ı karalamak amacıyla bir sempozyum düzenlediği bildirildi.

Katar merkezli Al Jazeera kanalının haberine göre, Katar'a abluka uygulayan ülkeler, 54. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'na eş zamanlı olarak Münih'te "Katar'ı karalama" sempozyumu düzenledi.

Söz konusu ülkeler, sempozyuma katılıp Katar aleyhinde açıklamalarda bulunmaları için de Doğu Avrupa ülkelerinden para karşılığı 25 kadın getirdi.

Sempozyumda, Katar'ı terörle itham eden filmler izletildi, katılımcılara Katar'a ticari ambargo uygulamaları ve 2022 dünya kupası organizasyonunun Katar'ın elinden alınması çağrısı yapıldı.

Haberde, sempozyuma Ukrayna, Sırbistan ve civar ülkelerden para karşılığında getirilen kadınların bazılarından sempozyumda kendilerini ispatlamak ve sözlerinin inandırıcılığını artırmak için Arap dünyasındaki diplomasi konusunda birtakım açıklamalar yapması istendiği belirtildi. Bazı katılımcıların sempozyuma katılmak için para aldıklarını itiraf ettikleri ve etraflarında olup bitenden habersiz olduklarının sesli ve görüntülü olarak belgelendiği vurgulandı.

Söz konusu kadınların konu hakkında bilgi sahibi olmadıkları aktarılan haberde, kendisini Washington Siyaset ve Strateji Araştırma Enstitüsü üyesi olarak tanıtan Nancy isimli bir kadının, ABD, Birleşmiş Milletler ve Hindistan'a Katar'dan doğalgaz almamaları çağrısında bulunduğu ifade edildi.

Haberde olayın arkasında hangi devletin olduğu bilgisine yer verilmedi.

Aralarında er-Raya gazetesinin de bulunduğu Katar medyasına göre, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Münih Büyükelçiliği, Katar'ın 54. Dönem Münih Güvenlik Konferansı'na katılımının karalanması için 1 milyon avro harcadı.

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır yönetimlerinin 5 Haziran 2017'de Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleri Körfez bölgesinde krize yol açmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :