"Mümin daima güçlü olacak, bizim allahımız var"

"Mümin daima güçlü olacak, bizim allahımız var"

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Sultan’ül Vaizin Tahir Büyükkörükçü’nün vefat yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı

Başkan Altay mesajında, “Vefatının sene-i devriyesinde, ömrünü İslam’a adamış, vaazları ile insanlara ışık tutmuş, sadece Konya’mızın değil, ülkemizin önemli değerlerinden ve hocalarından Sultan’ül Vaizin, merhum Tahir Büyükkörükçü hocamızı rahmetle anıyorum. Şehrimizin manevi havasına damgasını vuran önemli şahsiyetlerden Tahir Büyükkörükçü hocamız sohbetleri, muhabbetti ve tavsiyeleri ile aramızda olmaya devam ediyor. O'nun mesajları hala kulaklarımızda ve gönlümüzde. Allah ondan razı olsun, bizi cennetinde buluştursun inşallah” dedi. Başkan Altay, Tahir Büyükkörükçü hocanın, "Dünya'da sıkıntı, gam ve kederlere karşı Mümin daima güçlü olacak çünkü Bizim Allahımız var" tembihini de hatırlatarak özellikle gençlerin geleceğe bu pencereden bakmasını istedi.

TAHİR BÜYÜKKÖRÜKÇÜ

Konya eski müftüsü ve Kapu Camii vaizi Tahir Büyükkörükçü, 1925 yılında Konya’da doğdu. 20. yüzyılın önemli İslâm âlimlerinden olan Büyükkörükçü, 5 Mart 2011 günü 06:00 sularında vefat etti. Sultan’ül Vaizin Tahir Büyükkörükçü, yüzbinlerin katılımıyla uzun yıllar vaizlik yaptığı Kapu Camii’nden son yolculuğuna uğurlanmıştı.