Mumcu, demokrasi şehitlerimizin sembolüdür

Mumcu, demokrasi şehitlerimizin sembolüdür

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Konya İl Başkanı Bekir Yetiştirici Uğur Mumcu’nun anma yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun Demokrasi ve Devrim Şehitlerinin sembolü olduğunu söyledi.

Uğur Mumcu ile birlikte katledilen demokrasi ve devrim şehitlerini andıklarını belirten CHP Konya İl Başkanı Bekir Yetiştirici, “Uğur Mumcu onurlu bir gazeteci idi. Laikti. Cumhuriyet değerlerine sahip olunacağını bizlere gösterdi. Tam bağımsız bir Türkiye isteyen bir kişilik olarak tarikat-siyaset ve mafya ilişkilerini anlatan birisiydi. Mumcu’nun dediği gibi bugün Türkiye’yi siyaset-tarikat ve ticaret üçgeni yönetiyor. Bizlere Ortadoğu’daki petrolün emperyalistlerce paylaşılmasını ve yeni bir dünya dizayn etmelerini anlattı. Bütün bunları anlattığı için Mumcu şimdi yaşamıyor. Eğer bugün yasaydı yine katledilirdi. Öyle bir noktayız ki, birileri buna ustalık dönemi diyor. Ustalık döneminde ise haddini aşarak Atatürk’ün kurduğu ne varsa sattılar. Biz ülkeyi sivilleştirdik ve demokrasiye geliştirdik diyorlar. Gerçek sivilleşme ve demokrasi faili meçhul cinayetlerin üstüne gitmektir. Mumcu demokrasi ve devrim şehitlerinin sembolü olarak kalbimizde yaşıyor” dedi.

FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLER AYDINLANMALIDIR

CHP Konya İl Başkanı Bekir Yetiştirici Faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması gerektiğine dikkat çekerek, “CHP olarak ülkemizin aydınlık yarınları ve faili meçhul cinayetlerin aydınlanması için elimizden geleni yapıyoruz. Mumcu ile demokrasi ve devrim şehitlerimizi unutmamak ve unutturmamak için bu şiarda mücadele etmeye kararlılıkla devam ediyoruz. Elbet bütün gerçeklerin bir gün açığa çıkacağına da yürekten inanıyoruz. Daha nice Mumcuların yetiştiği ve faili meçhul tüm cinayetlerin aydınlatıldığı bir Türkiye özlemi ile katledilişinin 22. yılında, bir gün bile olsa gerçeği söylemekten vazgeçmeyen ustayı saygı ve hasretle anıyor, gerçekleri korkmadan konuştuğumuz, tartıştığımız ve çocuklarımıza aydınlık yarınlar bırakabildiğimiz günler diliyorum. Şimdi artık çalışmak zamanıdır. Bu anlamda 2015 Haziran seçimleri ülkemiz ve halkımız için önemlidir.  Bu duygu ve düşüncelerimle Uğur Mumcu ile demokrasi ve devrim şehitlerimizi minnet ve saygı ile anıyoruz” şeklinde konuştu.