Mumbai'de Türk sineması atağı

Mumbai'de Türk sineması atağı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman, Türkiye'nin "misafir ülke" olarak katıldığı 18. Mumbai Film Festivali'nde Hintli sinemacıları Türkiye'ye davet etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, TESİYAP (Televizyon ve Sinema Filmi Yapımcıları Meslek Birliği) ve Türkiye'nin Yeni Delhi Büyükelçiliği tarafından Mumbai'de gerçekleştirilen basın toplantısında, Türk dizileri ve Hindistan ile Türkiye sinemasında yapılabilecek iş birliği konuları değerlendirildi.

Hintli gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Hintli sinemacıları Türkiye'ye davet ederek, "Medeniyetlerin beşiği Anadolu'dan, İstanbul'dan, Kapadokya'dan, Karadeniz'den, ışığın yükseldiği Hindistan'a selam ve saygılarımızı iletiyoruz. Ünlü komutan Napolyon'un söylediği gibi 'Dünya tek bir ülke olsaydı, onun başkenti İstanbul olurdu.' Ben sizlerin aracılığıyla Hindistanlı dostlarımızı, kardeşlerimizi Türkiye'yi, İstanbul'u görmeye davet ediyorum." diye konuştu.

 

Hüseyin Yayman, Hindistan'ın televizyon kanallarında Türk dizilerinin ve filmlerinin gösterildiğine işaret ederek, "Sizler zaten, buradaki arkadaşlarımızın oynadığı dizilerde İstanbul fotoğraflarını görüyorsunuz ama sizi bunu canlı yaşamaya davet ediyorum. Bu değerli topluluğa bir ricada bulunmak isterim, Türkiye ile Hindistan arasında çok önemli tarihsel ve kültürel bağların olduğunu göreceklerdir. Tarihsel, kültürel bağlar ve çok önemli insaniyet değerlerinin Hindistan ve Türkiye'de beraber olduğunu fark edebilirler." değerlendirmesinde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman, Türkiye'de film çekmek isteyenleri Türk insanının misafirperverliğiyle karşılayacağını belirterek, "Türkiye ve halkımız, dünyanın en büyük misafirperverliğini size sunabiliriz. Dünyanın en güzel manzaralarını, en kültürel ve tarihi mekanlarını sunabiliriz. Mesela Hititlileri, Urartuları, Romalıları, Selçukluları ve Osmanlıyı, aynı şehir içerisinde, aynı coğrafyada bulabilmeniz mümkün." dedi.

Festival, 27 Ekim'de sona erecek.