"Mülteci Çocuğun Korunması" konferansı

"Mülteci Çocuğun Korunması" konferansı

Hacettepe Üniversitesi ÇOHUM Müdürü Prof. Dr. Kasım Karataş:- "Göçmenlerin çok önemli bir kısmı, kadın ve çocuklardan oluşuyor. Çocuklar, göç sürecinin en kırılgan kesimi. Onlar savunmasız ve önemli ölçüde hakları ihlal ediliyor"

ANKARA (AA) - Hacettepe Üniversitesi Çocuk Hakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOHUM) Müdürü Prof. Dr. Kasım Karataş, göçmenlerin önemli kısmının kadın ve çocuklardan oluştuğunu belirterek, "Çocuklar göç sürecinin en kırılgan kesimi. Onlar savunmasız ve önemli ölçüde hakları ihlal ediliyor." dedi.

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD) ve ÇOHUM iş birliğinde Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Tuğrul Çubukçu Salonu'nda "Mülteci Çocuğun Korunması" konulu konferans düzenlendi. Konferansta çocuk haklarına dikkati çeken çeşitli sunumlar yapıldı.

ÇOHUM Müdürü Prof. Dr. Kasım Karataş, konferansın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, ÇOHUM'un kuruluş amaçlarını anlatarak, son zamanlarda Suriyeli göçmenlerle ilgili çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

Karataş, "Göçmenlerin çok önemli bir kısmı, kadın ve çocuklardan oluşuyor. Çocuklar, göç sürecinin en kırılgan kesimi. Onlar savunmasız ve önemli ölçüde hakları ihlal ediliyor." diye konuştu.

SGDD Kıdemli Koruma Sorumlusu Uzman Klinik Psikolog Özle Koyuncu da mülteci çocukların hakkını korumak için çalıştıklarını ifade etti. Çocuklarla üniversitede çeşitli aktiviteler yapacaklarını dile getiren Koyuncu, "Amacımız Suriyeli çocukların, sosyal hayata adaptasyonunu sağlamak. Onları her çevreden insanlarla buluşturarak, hayata entegre etmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Konferansın ardından Suriyeli 22 çocuk, üniversite kampüsünü gezdi, öğrencilerle atölye çalışması yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :