Mülteci Çalıştayı

Mülteci Çalıştayı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar: "Gerçekleştirdiğimiz toplantıların raporları hazırlanma aşamasında. Raporlama bittikten sonra değerlendirmeler Sayın Başbakanımıza sunulacak"

İZMİR (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, ülkelerindeki iç karışıklıktan dolayı Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin yaşadıkları sorunlar ve çözüm önerilerine yönelik gerçekleştirilen çalıştayların raporlarının Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sunulacağını ve ilgili bakanlık ile paylaşılacağını bildirdi.

Hotar, yaptığı açıklamada, ilki Mersin, ikincisi Gaziantep sonuncusu ise Şanlıurfa'da düzenlenen "Mülteci Çalıştayı"nın önemine işaret etti.

Suriyeli misafirlerin barınma, öz bakım anlamındaki eksikliklerini gidermenin yanı sıra sosyal uyumlarına yönelik de çalışmaların başlatılması gerektiğini bildiklerini, şu anki adımların bu yönde atıldığını ifade eden Hotar, çalıştaylardan çıkacak raporların bu anlamda önem taşıdığına dikkati çekti.

Toplumsal sorunlara yönelik gerçekleştirdikleri çalışmaların sosyal politikalar kapsamında ele alındığını ifade eden Hotar, şunları kaydetti:

"Türkiye'ye sığınan kardeşlerimize kalıcı çözümler üretmeye yönelik oluşturulacak politikaların temelini belirleyecek bu çalışmamızda tüm ilgililerin, sivil toplum kuruluşlarının, kamu kurum ve kuruluşlarının öneri ve katkıları alındı. Bu konuda kalıcı politikalar üretebilmek topyekün katılım ve destekle olabilecektir. Bu bilinçle başkanlığımız ülkemizin geleceğini tüm tehdit ve risklerden korumayı hedefleyen çalışmalarına vatandaşların desteğiyle devam etmektedir. Konuyla ilgili sonuncusunu Şanlıurfa ilimizde gerçekleştirdiğimiz toplantıların raporları hazırlanma aşamasındadır. Raporlama çalışmalarımız bittikten sonra değerlendirmeler Sayın Başbakanımıza sunulacak ve sonrasında ilgili bakanlık ile paylaşılacaktır."

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı