"Mükemmellik Ödülü" alan fabrika basına tanıtıldı

"Mükemmellik Ödülü" alan fabrika basına tanıtıldı

Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) Mükemmellik Ödülü'ne layık görülen Coca-Cola İçecek Bursa Fabrikası, basın mensuplarına gezdirildi- CCİ Türkiye Kurumsal İlişkiler Direktörü Gülten: - "Yılda 1,2 milyon litre üretim kapasitesine sahip fabrikadan tüm Tür

BURSA (AA) - "Kurumsal Yetkinliklerin Geliştirilmesi" alanında gösterdiği performansla Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) Mükemmellik Ödülü'ne layık görülen Coca-Cola İçecek (CCİ) Bursa Fabrikasında, üretim süreçlerinin tanıtılması için basın mensupları ağırlandı.

Kestel ilçesindeki fabrikada düzenlenen programda konuşan CCİ Türkiye Kurumsal İlişkiler Direktörü Aykan Gülten, yıllardır yürüttükleri operasyonel mükemmellik ve sürekli iyileştirme çalışmalarının karşılığını aldıkları ödülle tescillediklerini söyledi.

Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı'nın mükemmellik yolunda en iyi performansı gösteren Avrupa'nın öncü kuruluşlarını ödüllendirdiğini vurgulayan Gülten, "CCİ Bursa fabrikası olarak kalite ve sürdürülebilirlik alanında yürüttüğümüz çalışmalarla geçtiğimiz yıl da 'Türkiye Mükemmellik Ödülü'ne layık görülmüştük. Aldığımız ödüller, tesadüf değil. Bu başarı, işimizin her aşamasında verimlilik, yenilikçilik ve sürekli gelişime odaklanmamızın ve tüm bu faaliyetlerimizi şeffaflıkla sürdürmemizin sonucu" diye konuştu.

"Sürdürülebilirliği işimizin kalbine yerleştiriyor, insana, topluma ve çevreye değer katma vizyonuyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diyen Gülten, kurumun kente kattığı ekonomik değerleri, istihdam olanaklarını ve toplumsal projeleri anlattı.

Gülten, şunları kaydetti:

"CCİ, 2013'de gençlerin fiziksel aktiviteye katılımını desteklemek ve gençlere aktif yaşam alışkanlığı kazandırmak amacıyla başlattığı '3.2.1 Başla' adlı sosyal sorumluluk programını Türkiye'de 8 ilde, 72 okulda uyguluyor. Bu okulların 15 tanesi Bursa'da. Program kapsamında okullara iç ve dış mekan fiziksel aktivite alanları kazandırırken, okullara bağışlanan spor malzemeleriyle branş ve aktivite çeşitliliğine olanak sağlıyor. 2014'de Kestel Belediyesi ve Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü Kestel Toplum Sağlığı Merkezi işbirliğiyle, ilçe genelinde aktif yaşam konusunda farkındalığın artırılması amacıyla Kestel Toplum Sağlığı Fiziksel Aktivite Merkezi'ni faaliyete geçiren CCİ, alanlarında uzman eğitmenlerle ilçe halkının ücretsiz yararlanabileceği kurs ve etkinliklerin düzenlenmesini destekliyor."

CCİ tarafından 1994'te 4 üretim hattıyla kurulan Bursa fabrikasının bugün 14 üretim hattıyla kapasite ve ürün çeşitliliği açısından CCİ'nin en büyük operasyonlarından biri olduğunu dile getiren Gülten, "Yılda 1,2 milyon litre üretim kapasitesine sahip fabrikadan tüm Türkiye'ye dağıtım gerçekleştiriliyor. Fabrika, 250'nin üzerinde kişiye doğrudan istihdam sağlıyor. Burada geliştirilen iyi uygulamalar ve iş süreçleri, bugün CCİ'nin diğer operasyonları başta olmak üzere Coca-Cola sisteminin diğer uluslararası operasyonlarına aktarılıyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından fabrika, basın mensuplarına rehberler eşliğinde ayrıntılı bir şekilde tanıtıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı