Muhtarlardan darbe girişimine tepki

Muhtarlardan darbe girişimine tepki

Konya’nın Ereğli ilçesinde, Muhtarlar Derneği üyeleri Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ile ortaklaşa düzenlediği basın toplantısında 15 Temmuz Darbe girişimini kınadı.

15 Temmuz Milli İradeye Darbe girişimine sivil toplum kuruluşlarının tepkileri sürüyor. Darbe girişimine karşı tepkisini gösteren bir diğer sivil toplum kuruluşu ise Ereğli Muhtarlar Derneği oldu.

Ereğli Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda Belediye Başkanı Özkan Özgüven ile birlikte basın toplantısı düzenleyen muhtarlar darbe girişimini kınadı. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Özkan Özgüven bu girişimin kabullenilemez olduğunu ifade ederek, darbecilere en güzel cevabı Türk Milletinin verdiğini kaydetti.

Özgüven, Türk Milletinin bu girişimde asilliğini bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek, demokrasi adına gece gündüz nöbet tutarak vatanını koruyan bu milleti hiç bir gücün yıkamayacağını ifade etti.

Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Memduh Karaca ise darbe girişimini kınayarak, Ereğli Muhtarlar Derneği olarak 15 Temmuz'dan buyana demokrasi nöbetine devam ettiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Karaca Başkan Özgüven'e bayrak ve Kur’an-ı Kerim hediye etti.