Muhtarlar İrtibat Bürosu Açıldı

Muhtarlar İrtibat Bürosu Açıldı

Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi bünyesinde Muhtarlar İrtibat Bürosu hizmete açıldı.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Başkan Yardımcısı Agah Taşkın ve muhtarların katılımıyla gerçekleşen Muhtarlar İrtibat Bürosunda muhtarlar her türlü iş ve işlemlerini yerine getirebilecekler.
Belediye Başkanı Özkan Özgüven Belediye giriş katında hizmete açılan Muhtarlar İrtibat Bürosu’nun muhtarların ofisi olacağını ifade ederek, “Muhtarlarımız belediyeye geldiklerinde bu ofise gelerek yapmış oldukları talebin, isteklerin akıbetini ve geri dönüşümlerini buradaki görevli personelin yardımıyla öğrenebilirler. İşlemlerin tek elden yürümesi için muhtarlarımızla görüşerek bu büroyu oluşturduk. Burada faks, telefon, internet gibi imkanlardan faydalanacaklar. Tabi ki kamu hizmetinde as olan vatandaşın memnuniyetidir. Vatandaşın memnuniyeti noktasında da işlerin süratli yürümesi ve gidişatı konusunda bilgi sahibi olmaktır. Şüphesiz ki işlerin yapılması için belli bir süreç vardır. Bu süreç biraz uzayabilir. Bu süreç şeffaf bir şekilde muhtarlarımızla paylaşılarak vatandaşlarımıza ulaştırılacaktır. Her zaman muhtarların mesai arkadaşlarımız olduğunu ifade ediyorum. Dolayısıyla mahallerdeki bir sıkıntı sorun muhtarlara intikal eder ve onlar kanalıyla da ilgili kurumlara iletilir. Muhtarların da en çok ilgili olduğu, içli dışlı olduğu kurumların başında da Belediye gelmektedir. Muhtarların görüşleri bizim için önemlidir. Burada tek elden muhtarlar sorunlarını takip edip çözüm için bizimle irtibata geçecekler. Ben bu büronun hayırlı olmasını muhtarların çalışmalarının başarılı olmasını diliyorum” dedi.
Muhtarlar Derneği Başkanı Memduh Karaca ise, irtibat bürosunun açılmasına önderlik eden Belediye Başkanı Özkan Özgüven’e teşekkür ederek, “İrtibat bürosu 87 mahalle muhtarına hizmet edecek. Burada verilecek olan dilekçeler ivedilikle yukarı çıkacak ve ivedilikle geri dönecek. 87 mahalle muhtarı adına Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bundan yapılacak her işlem ve çalışmada Başkanımızın yanında yer alacağımızı ifade ediyorum. Çünkü her muhtar Belediye ile birlikte hareket ediyor. Başkanımızın gece gündüz yanında yer alacağız” diye konuştu.