Muhtarlar Halkımızla Bütünleşen Bir Anlayışı Temsil Ediyor

Muhtarlar Halkımızla Bütünleşen Bir Anlayışı Temsil Ediyor

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla muhtarlarla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, muhtarların kamu yönetiminin en önemli unsuru olarak çok önemli bir rolü üstlendiğine dikkat çekerek, "Muhtarlarımızla gurur duyuyoruz” dedi.

Konya Muhtarlar Derneği ile Selçuklu ve Meram Muhtarlar Derneği, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bütün muhtarların gününü kutladı. 

resim5457.jpg

Konya’nın bin 197 mahallesiyle birlikte Türkiye ve Konya için çalıştıklarını dile getirerek, “Selçuklu-Osmanlı ecdadımız dünyaya nizam vermiş, coğrafyamıza huzur, barış getirmiş kardeşliği hakim kılmış. 25 milyon kilometrelik alanda hakkı ve adaleti tesis etmiş. Bugünün yöneticileri olarak da hep birlikte büyük Türkiye idealine kavuşmak için gayret gösteriyoruz. Konya bu açıdan çok önemli bir merkez. Adeta çadırın orta direği. Milli ve manevi değerlere bağlılığıyla, vatanseverliğiyle ve milli kültürüne bağlı olarak çağı okuma anlayışıyla, gelenekten yola çıkarak geleceğe uzanması noktasında Konya olarak özel sorumluluklarımız var” dedi. 

muhtarlar-halkimizla-butunlesen-bir-anlayisi-temsil-ediyor-(3).jpg

muhtarlar-halkimizla-butunlesen-bir-anlayisi-temsil-ediyor-(4).jpg

MUHTARLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ

 Muhtarların kamu yönetiminin en önemli unsuru olarak çok önemli bir rol üstlendiğini aktaran Başkan Akyürek, halkın taleplerini muhtarlardan başlayarak yukarıya doğru götüren bir sistemin yürürlükte olduğuna vurgu yaptı. Yeni Büyükşehir Yasasıyla birlikte özellikle muhtarların öneminin çok arttığına dikkat çeken Başkan Akyürek, “Belde belediyelerin mahalleye dönüşmesinin ardından muhtarlarımızın da yükü fazlalaşmış oldu. Konya muhtarlarımız bunu başarıyla gerçekleştiriyorlar. Muhtarlarımızla hakikaten gurur duyuyoruz. Konya muhtarları halkımızla bütünleşen bir anlayışı temsil ediyor. Biz de Büyükşehir ve ilçe belediyeleri olarak muhtarlarımızın talepleri konusunda imkanlarımız ölçüsünde elimizden geleni yapmaya gayret gösteriyoruz. Muhtarlarla ilgili oluşturduğumuz şube müdürlüğümüz de bu koordinasyonda önemli bir rol oynayacak. Ayrıca Muhtarlık Bilgi Sistemi (MUBİS) çalışmamızla da muhtarlarımızdan gelen taleplerin tamamı değerlendiriliyor” diye konuştu. Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu ve Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Ermiş de kendilerine verdiği destekten dolayı Başkan Akyürek’e teşekkür etti. 

muhtarlar-halkimizla-butunlesen-bir-anlayisi-temsil-ediyor-(5).jpg

resim347.jpg

BAŞKAN AKYÜREK, SELÇUKLU MUHTARLAR DERNEĞİNİN AÇILIŞINA KATILDI Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, daha sonra Konya Valisi Yakup Canbolat, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran ve İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman’ın da katıldığı, Selçuklu Belediyesi yaptırılan Selçuklu Muhtarlar Derneği binasının açılışına katıldı. Muhtarla birlikte Konya’nın topyekün kalkınmasını sağlayabilmek için canla başla çalıştıklarını beliren Başkan Akyürek, bugüne kadar verdikleri desteklerden dolayı muhtarlara teşekkür etti. Açılışta, muhtarlara Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yemek ikramında bulunuldu.

muhtarlar-halkimizla-butunlesen-bir-anlayisi-temsil-ediyor-(7).jpg