Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin dava

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin dava

Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin, hakkında "görevi kötüye kullanma" suçundan dava açılan dönemin İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli emniyet amiri Özmen'in yargılanmasına devam edildi- BBP Genel Başkanı Destici:- "

KAHRAMANMARAŞ (AA) - BBP'nin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin, hakkında "görevi kötüye kullanma" suçundan dava açılan dönemin İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli emniyet amiri Dursun Özmen'in yargılanmasına devam edildi.

Kahramanmaraş 7. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanık Özmen, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında tutuklu olduğu için davaya katılmadı.

Duruşmada, partinin avukatları, Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin irtifa bilgilerinin yer aldığı radar altimetresini söktükleri iddiasıyla haklarında hırsızlık suçlamasıyla dava açılan ve 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast düzenlemek isteyen grubun içerisinde bulunan FETÖ'den tutuklu yarbay Davut Uçum ve Başçavuş Aydın Özsıcak'ın dinlenmesi talep etti.

Mahkeme heyeti, avukatların taleplerini aldıktan sonra duruşmayı 23 Aralık'a erteledi.

- "Yazıcıoğlu olayı aydınlatılmadığı müddetçe 15 Temmuz gibi alçak saldırılar her dem olabilir"

BBP Genel Başkanı Destici, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, FETÖ ile ilgili hain darbe girişiminin sonra gelişen ve kamuoyunda çıkan birtakım bilgiler, belgeler ve iddiaların bulunduğunu belirtti.

Çıkan iddiaları şikayet konusu yaparak Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına başvurduklarını dile getiren Destici, "İlk kurtuldu geliyor, ayağı kırık, kaburgaları kırık' bilgisini Kayseri'ye ve diğer illere geçen İstihbarat Şube Müdür Yardımcı ile ilgili onun duruşmasına katıldık. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanı'nı öldürmeye giden ekibi içerisinde bu helikopterin üzerindeki cihazları söken Başçavuş Aydın Özsıcak ve Kurmay Yarbay Davut Uçum'un olması, bu başta olmak üzere çıkan bütün bilgileri avukatlarımız tarafından bildirildi ve şikayet konusu yapıldı. Bu hadisenin üzerindeki sis perdesinin kaldırılmasını ve olayın aydınlatılmasını istiyoruz ve bekliyoruz." dedi.

Davanın avukatlarından Selami Ekici ise Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının ailelerinin 6 yıldır hukuk mücadelesi verdiğini söyledi.

Geçen süre zarfından bu hukuk mücadelesinin bugün de neticelenmediğini ifade eden Ekici, "Türk yargı tarihine geçecek olağanüstü olaylar ve gelişmeler olmaktadır. Bugün burada yargılama yapılan dosya dönemin İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen'in 'görevi kötüye kullanmadan' dolayı yapılan bir yargılamadır. Ama bilindiği gibi 15 Temmuz'dan sonra bu şahıs FETÖ/PDY soruşturmasından tutuklandı." diye konuştu.

Ekici, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yeni bilgi ve belgelerin ortaya çıktığını anımsatarak, "Cumhurbaşkanı'na suikast olayıyla yargılanan Aydın Özsıcak ve Davut Ucum'un helikopterin radar altimetresini söktükleri belirlendi. Maalesef Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı adi hırsızlıktan dolayı soruşturma yürütülmek üzere dosyayı Göksun Savcılığına göndermiştir. Bizim taleplerimize rağmen herhangi bir tutuklama olmadı." dedi.

Özsıcak ve Uçum'in Malatya Özel Yetkili Savcılığınca teknik takip altında olduğunu, Özel Yetkili Mahkemeler kapatılınca bu teknik takiplere son verildiğini anlatan Ekici, "Eğer Muhsin Yazıcıoğlu olayı etkin bir şekilde takip edilseydi 15 Temmuz 2016 darbe girişimi de olmayacaktı. Muhsin Yazıcıoğlu olayı aydınlatılmadığı müddetçe milli iradeye 15 Temmuz gibi alçak saldırılar her dem olabilir." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :