Muhsin Yazıcıoğlu davasında takipsizlik kararı verilmesi

Muhsin Yazıcıoğlu davasında takipsizlik kararı verilmesi

BBP Konya İl Teşkilatı, Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmada takipsizlik kararı verilmesine ilişkin itiraz dilekçesi verdi

KONYA (AA) - BBP Konya İl Teşkilatı üyeleri, eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmada Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığının takipsizlik kararına ilişkin, adliyeye itiraz dilekçesi verdi.

BBP Konya İl Yöneticisi Mehmet Atasagun, Konya Adliyesine verdikleri itiraz dilekçesinin ardından yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığının takipsizlik kararının bir ya da iki savcının kararı olmadığını, bu kararı başsavcı, başsavcı vekili ve dosyaya bakan iki savcının verdiğini söyledi.

Savcının, BBP Genel Başkanına "Bu karar sadece benim kararım olmayacak. Başsavcı, başsavcı vekili ve diğer savcılarla oturup karar vereceğiz." dediğini belirten Atasagun, şöyle devam etti:

"Bu toplu bir karar. Bundan HSYK'nın bilgisi var mıydı? Vardı. Kimse 'bundan bizim bilgimiz yoktu' diyemez. Adalet Bakanı, Başbakanlık, başbakan yardımcılarının bilgisi var mıydı? Vardı. Onun için bu karar sadece bir iki savcının verdiği hukuki karar değil, tamamen sipariş edilmiş, siyasi bir karardır. Bugün avukatlarımız ve arkadaşlarımızla bu karara itiraz dilekçemizi verdik. Takipçisi olmaya da devam edeceğiz. Onlar hangi kararı verirlerse versinler, karar milletimizin vicdanında verilmiştir. Biz, tamamen şüpheler giderilip aydınlatılıncaya, aileler, camiamız ve kamuoyu tatmin edilinceye ve hukuk gereğini yapana kadar bu işin peşini bırakmayacağız."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :