Muhsin Yazıcıoğlu davasında takipsizlik kararı verilmesi

Muhsin Yazıcıoğlu davasında takipsizlik kararı verilmesi

Kayseri ve Sivas'ta adliye önlerine siyah çelenk bırakılarak, karar protesto edildi

KAYSERİ/SİVAS (AA) - Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmada, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığının takipsizlik kararı verilmesini Kayseri ve Sivas'ta protesto eden partililer, adliye önlerine siyah çelenk bıraktı.

BBP Kayseri İl Başkanı Yaşar Bekir Soğman, adliye önünde yaptığı açıklamada, Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının şehadetiyle sonuçlanan olayın suikast ve sabotaj olduğu yönündeki kuvvetli şüphelerin üzerinin kapatılarak ve şüpheliler aklanarak dava dosyası hakkında takipsizlik kararı verildiğini savundu.

Davada 2014 yılında da takipsizlik kararı verildiğini ancak mahkemeye yaptıkları itiraz üzerine davanın devam ettiğini anımsatan Soğman, "Yine 15 günlük yasal sürecin sonunda Kahramanmaraş Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine itirazımızı yapacağız. İnanıyoruz ki yanlış hesap Bağdat'tan dönecektir. Bu ülkede hala vicdanı ile karar verecek adil hakimler olduğuna inanıyoruz." dedi.

Soğman, konuşmasının ardından adliye önüne, üzerinde "Muhsin Yazıcıoğlu Davası Kapatılamaz" yazılı siyah çelenk bıraktı.

- Sivas

BBP Sivas İl Başkanı Uğur Bulut ile Muhsin Yazıcığlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ve partililer, Sivas Adliyesi önüne siyah çelenk bıraktı.

Bulut, grup adına yaptığı açıklamada, takipsizlik kararı sonrası acılarının ikiye katlandığını söyledi.

Karara 15 günlük yasal sürecin sonunda itiraz edeceklerini aktaran Bulut, "İnanıyoruz ki yanlış hesap Bağdat'tan dönecektir. İnanıyoruz ki hala bu ülkede vicdanı ile karar verecek adil hakimler vardır. Bu dosya aziz milletimizin vicdanında hala açıktır. Sizler hangi kararı alırsanız alın bizler onun fikirlerini, düşüncesini, siyasi misyonunu, hareketini yaşatmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :