Mühimmat deposundaki patlamada şehit düşen 25 asker anıldı

Mühimmat deposundaki patlamada şehit düşen 25 asker anıldı

Afyonkarahisar'da, Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki mühimmat deposunda 2012'de meydana gelen patlamada şehit düşen 25 asker için, olayın 6'ncı yılında anma töreni düzenlendi

AFYONKARAHİSAR (AA) - Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki mühimmat deposunda 2012'de meydana gelen patlamada şehit düşen 25 asker, olayın 6'ncı yılında anıldı.

Kışla önünde düzenlenen törende konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ailelerin acılarının çok büyük olduğunu ve bunu çok iyi anladıklarını söyledi.

Ailelerin en büyük talebinin, olayın yaşandığı yere bir şehitliğin yapılması olduğunu belirten Çoban, "Ailelerin 6 yıldır bizden tek talep ettikleri, buraya şehitliğin yapılmasıydı. Elhamdülillah bu yıl şehitlik yapıldı." dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı da "25 canımızın anısına devletimiz tarafından anıt yapıldı. Bugün o anıta ailelerimizle beraber çıktık, tekrar şehitlerimizi yad ettik." diye konuştu.

Şehitlerden Tolga Daşdan'ın babası Ali Daşdan ise olayın sorumlularının mahkemede ceza aldıklarını hatırlattı.

Verilen cezaların yüreklerindeki yangını söndürmediğini dile getiren Daşdan, "Bundan sonra bu tür olayların olmasını istemiyoruz. Ama olduğunda sorumlular cezadan kaçamayacaklarını anlamış olacaklardır. 6 yıl değil 16 yıl da geçse adaletin tecelli edeceğini bileceklerdir." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, şehitler için mevlit okundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :