Muhasebeciler Antalya’da buluştu

Muhasebeciler Antalya’da buluştu

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından geleneksel hale getirilerek bu yıl 18’incisini düzenledikleri Anadolu Odaları Eğitim Semineri 14-17 Ekim 2018 tarihlerinde Calista Resort Hotel Belek/Antalya’da düzenlendi.

Her yıl muhasebecileri bir araya getiren Anadolu Odaları Eğitim Semineri her yıl olduğu gibi bu yılda yoğun ilgi gördü. Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan, Kamu Gözetim Kurumu’ndan katılımın sağlandığı ve TÜRMOB Genel Başkanı ve yöneticilerinin de katıldığı seminere, yaklaşık 40 ilden SMMM Odası Başkanları, başta Konyalı Mali Müşavirler olmak üzere, Türkiye’nin çeşitli illerinden Mali Müşavirler katılım sağlamıştır.

 

 

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından düzenlenen İstiklal Marşının okunmasının akabinde Konya SMMM Odası Başkanı Sayın Seyit Faruk Özselek açılış konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çıktı. Başkan Özselek, seminere katılımlarından dolayı katılımcılara teşekkür ederek Önceleri Konya Mali Müşavirler Odası üyeleri ile başlayan, sonra dalga dalga tüm Anadolu’ya yayılarak Geleneksel hale getirilen ve bu yıl 18.sini düzenledikleri, Anadolu Odaları Eğitim Seminerlerine, başta Konya olmak üzere, Türkiye’nin dört bir yanından katılan meslektaşlarıyla gerçekleştirdiklerini belirtti.

BAŞKAN ÖZSELEK’TEN ABD’YE TEPKİ
Konuşmasına devam eden Özselek; “Meslek Camiası olarak ülkemizin daha iyi yarınlara kavuşması için; ülkenin her zor durumunda ya da meslektaşlarımızın en zor şartlarında elimizden geleni bu güne kadar hep yaptık ve yine yapmaya hazırız. Bugünleri atlatmak için her zamankinden daha çok çalışmaya ve üretmeye ihtiyacımız var.” diyerek Ülkemizi kontrol etmek isteyen iç ve dış mihrakların, son olarak da “Papaz Krizi” adı altında birçok üzücü ekonomik gelişmeye sebebiyet verdiğini söyledi. Kendi yargı sistemine toz kondurmayan, ikili anlaşmalarımıza ve karşılıklılık esasına aykırı bir şekilde hep kendi yargı sistemine bağlayan ABD’nin, Türk yargısını tanımaz tutumlar sergilediğini belirtti. Ancak, papazın serbest bırakılmasından sonra “Türkiye ile ilişkilerde eski günlere döneceğiz.”, “Türkiye’yi seviyoruz.” şeklinde yapılan açıklamalarına tepki gösterdi. Başkan Seyit Faruk Özselek ’in konuşmasının ardından TÜRMOB Genel Başkanı Sayın A. Masis Yontan, Sosyal Güvenlik Kurumu Sigorta Primleri Genel Müdürü Sayın Savaş Alıç, Gelir İdaresi Daire Başkanı Sayın Faruk Gözübüyük, Kamu Gözetim Kurumu Başkan Yardımcısı Sayın Derviş Altınok ve Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Karabacak açılış konuşmalarına devam etti ve konuşmalar kendilerine plaket takdimi ile son buldu.

TEKNOLOJİK GELİŞMELER ELE ALINDI

Seminerin ilk gününde, ilk oturumunda “Teknolojik Gelişmeler Çerçevesinde Belge Dönüşümü” konusu Gelir İdaresi Daire Başkanı Sayın Faruk Gözübüyük, Gelir İdaresi Grup Başkanı Sayın Abdullah Kiraz ve Gelir İdaresi Grup Başkanı Sayın Gökhan Özçubuk tarafından işlendi. Öğleden sonraki ikinci oturumda ise “Bağımsız Denetçiler İçin Sürekli Eğitimde Sıkça Sorulan Sorular” konusu Kamu Gözetim Kurumu Eğitim ve Yetkilendirme Daire Başkanı Sayın Uğur Hancıoğlu tarafından anlatıldı. Ardından ABD Merkez Bankası (Fed) Eski Araştırma Direktörü ve Ekonomist Sayın Yaşar Erkin Şahinöz tarafından “Dalgalı Piyasalarda Geleceği Öngörme”, “Belirsizlik Ortamında Şirket Yönetimi, Risk Yönetimi Ve Risk Yönetimi Sağlayan 3 Temel Araç” ve “Sgk Uygulamalarında İşverenlere Yönelik Getirilen Kolaylıklar” konuları ele alındı.

İKİNCİ OTURUMDA SGK KONUŞULDU

Seminerin ikinci günü ilk oturumunda ise “SGK Uygulamalarında İşverenlere Yönelik Getirilen Kolaylıklar”, “Muhtasar Ve Prim Hizmet Beyannamesi Uygulaması, SGK Bildirimlerinde Meslek Mensuplarının Sorumluluğu, Sahte Sigortalılık” ve “Yeni Uygulanan Ve Yakın Zamanda Uygulanacak Olan İstihdam Teşvikleri, Geriye Yönelik Teşviklerden Yararlanma Ve Teşvik Değişiklikleri” konuları SGK Sigorta Primleri Genel Müdürü Sayın Savaş Alıç, SGK İşverenler Daire Başkanı Sayın İbrahim Özçelik ve SGK İstihdam Teşvikleri Daire Başkanı Sayın Satılmış Çelik tarafından Mali Müşavirlere anlatıldı. Katılımcılar, seminer konularının ihtiyaç duyulan konular olduğunu belirterek, seminerin düzenlenmesinden memnun olduklarını dile getirdiler. 3 gün 4 gece süren seminer başarıyla sona erdi.