Muhasebe Haftası

Muhasebe Haftası

TÜRMOB Genel Başkanı Yontan:- "Serbest muhasebeci mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler, üreten, canlı ve dinamik bir Türkiye için çalışıyorlar"- "Ülkemizin yaşadığı her sıkıntı ve sorun bizlerin de sorunu ve sıkıntısıdır. Mali müşavirler barıştan, d

ANKARA (AA) - Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Masis Yontan, muhasebeciler ve mali müşavirlerin üreten, canlı, dinamik bir Türkiye için çalıştıklarını belirterek, "Ülkemizin yaşadığı her sıkıntı ve sorun bizlerin de sorunu ve sıkıntısıdır. Mali müşavirler barıştan, demokrasiden, adaletten yanadır. Barışı, demokrasiyi, adaleti yok etmek isteyen terörün dimdik karşısındadır." ifadesini kullandı.

Yontan, Muhasebe Haftası dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, muhasebe ve mali müşavirlik hizmetlerinin, ülke ekonomisine ve işletmelerin gelişimine katkı sunduğunu bildirdi.

Serbest muhasebeci mali müşavirler ve yeminli mali müşavirlerin, üreten, canlı ve dinamik bir Türkiye için çalıştıklarını vurgulayan Yontan, ekonominin kaydını tutan ve mali danışmanlık yapan, memleketin her köşesinde hizmet sunan bir meslek oluşturduklarını belirtti.

Yontan, birçok kamu kurum ve kuruluşunda vergi ve sosyal güvenlik bildirimlerinin, diğer mali bildirimlerle ilgili veri akışı, beyanların tanzimi, gönderimi ve denetiminin meslek mensupları tarafından yapıldığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Sistemin başarılı çalışmasında kamu görevlileri kadar meslektaşlarımızın payının en üst seviyelerde olduğu bütün kamuoyunca bilinmelidir. Meslektaşlarımızın yaptıkları görevler, kamu maliyesine ve ülke ekonomisinin gelişimine önemli katkı ve enformasyon sunmaktadır. TÜRMOB ve odalarımız kamu yararına, sürekli yüksek kalitede hizmet sağlayan standartlarla muhasebe ve denetim mesleğinin dünyadaki gelişmelere paralel olarak ilerletilmesi ve geliştirilmesi için çalışmakta, gerek stajyerlerimizin ve meslek mensuplarımızın eğitimi noktasında, gerekse mesleğin uygulanmasına yönelik üzerine düşen sorunların çözümü konusunda büyük bir özveriyle çalışmaktadır."

Muhasebeciler ve mali müşavirlerin sorunlarına da değinen Yontan, mesleğin yetki ve sorumluluğunun dengeli bir yapıya kavuşturulması gerektiğini, görev ve fonksiyonlar yerine getirilirken yaşanan sorunların, diyalog ve iş birliğiyle çözülmesinin önem taşıdığını bildirdi.

Yontan, toplumdaki "defter tutan ve beyanname veren iş insanı" algısının değişmesini ve meslek çalışanlarının "güvenilir işletme danışmanı" misyonuyla bilinmesi gerektiğini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizin yaşadığı her sıkıntı ve sorun bizlerin de sorunu ve sıkıntısıdır. Mali müşavirler barıştan, demokrasiden, adaletten yanadır. Barışı, demokrasiyi, adaleti yok etmek isteyen terörün dimdik karşısındadır. Ülkemizin güvenliği için tehdit oluşturan terör oluşumlarına karşı başlatılan Zeytin Dalı Operasyonu'nun başarıyla sonlanması, bölgeye ve ülkemize barış ve huzur getirmesi en büyük temennimizdir."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :