Muharrem İnce'nin adaylığı Cumhur İttifakı cephesinde espriyle karşılandı

Muharrem İnce'nin adaylığı Cumhur İttifakı cephesinde espriyle karşılandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partilerinin cumhurbaşkanı adayının Yalova Milletvekili Muharrem İnce olduğunu açıkladı. Cumhur İttifak İnce'nin adaylığını bakın nasıl karşıladı.

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı:

KILIÇDAROĞLU BAŞARILI BİR TAKTİK İZLEDİ

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, “Hem cumhurbaşkanlığına adaylık hem de milletvekilliği seçiminde aday olunabilseydi emin olun bugün Muharrem İnce değil Kemal Kılıçdaroğlu aday olacaktı. Kılıçdaroğlu başarılı bir taktik uygulamıştır. Cumhurbaşkanı seçilmesi mümkün olmayan rakibini cumhurbaşkanı adayı göstermek suretiyle onu diskalifiye etmiştir” dedi.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, 24 Haziran’da yapılacak erken seçimde CHP’nin Muharrem İnce’yi cumhurbaşkanı adayı olarak göstermesine ilişkin değerlendirmede bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, hem parti genel başkanı hem de milletvekili olarak kalmayı tercih ettiğini ve parti içinde önemli bir rakibi olan Muharrem İnce’yi saf dışı bırakmak için aday gösterdiğini belirten Yazıcı, “Cumhurbaşkanlığı seçim süreci dolayısıyla Kılıçdaroğlu aday olup olmadığı veya aday belirlenip belirlenmediği hususunda sorulan sorulara, ‘Uyum yasası çıksın ondan sonra karar vereceğiz’ cevabını veriyordu. Neyi bekliyordu? Kılıçdaroğlu, çıkacak olan uyum yasasında cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin aday olabilecek olanların aynı gün yapılacak seçimde hem milletvekilliğine hem de cumhurbaşkanlığına aday olup olamayacağına kendisini endekslemişti. Yani hem cumhurbaşkanlığına adaylık hem aynı gün yapılacak olan milletvekilliği seçiminde aday olunabilseydi emin olun bugün Muharrem İnce değil Kemal Kılıçdaroğlu aday olacaktı. Niye olmadı? Çünkü, sonuçlar aşağı yukarı anketlerden belli, toplumsal olaylardan, kamuoyu yoklamalarından belli ve bu işin favorisi Cumhurbaşkanımız Erdoğan önde gidiyor. Cumhurbaşkanımızın adaylığını da bugün AK Parti ve MHP olarak YSK’ya bildirmiş olduk. CHP Genel Başkanı, o süreci beklemek suretiyle kendi durumunu garantiye aldı. Hem milletvekilliğini hem de partinin başında Genel Başkan olarak milletvekili olarak kalmayı tercih etti. Parti içerisinde çok önemli bir rakibi vardı, o da Muharrem İnce. Ona da bir imkan verir gibi gözüküp hem de o süreçlerde Muharrem İnce’nin potansiyelini azaltmak, konumunu zayıflatmayı hedefliyordu. Bence burada Kılıçdaroğlu başarılı bir taktik uygulamıştır. Cumhurbaşkanı seçilmesi mümkün olmayan rakibini cumhurbaşkanı adayı göstermek suretiyle onu diskalifiye etmiş ve aynı zamanda bu rakibinin milletvekili adayı olmasını önlemek suretiyle CHP’nin olası meclis grubunda İnce’nin yer almasını bu manevrasıyla önlemiş oldu” açıklamasını yaptı.

 

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki:

EKONOMİYİ BİLEN BİRİNİ BEKLİYORDUM

Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Siviş Camii’nin açılış törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, açılış öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olarak Muharrem İnce adını açıklamasına şaşırdığını söyleyen Özhaseki, “Kılıçdaroğlu’nun ifadelerinden maliyeci, ekonomiye bilen, kavgacı olmayan birini bekliyordum. Tam tersi çıktı, hayretler içerisinde izliyoruz” dedi.  

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu:

KILIÇDAROĞLU'NU TEBRİK EDERİM

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu toplu temel atma töreni ve açılış programı için geldiği Burdur’daki törenin ardından esnaf ziyareti yaptı. Bir esnaf ziyareti sırasında gazeteciler tarafından kendisine CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı olarak gösterilen Muharrem İnce konusunda soru yöneltilen Bakan Eroğlu, "Bizim için önemi yok. Bizim adayımız belli. Milletin adayı Recep Tayyip Erdoğan. Onların kendi meselesi. Uğraşıp dursunlar. Herhalde Sayın Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'yi ekarte etmek için böyle bir formül buldu. Tebrik ederim Kılıçdaroğlu'nu" diye konuştu

 

MHP'li Muhittin Taşdoğan:

İNCE AMA KISA BİR YOLA ÇIKTI​

MHP'den milletvekili aday adayı olan Muhittin Taşdoğan, CHP'nin cumhurbaşkanlığı adayı olarak Muharrem İnce'yi göstermesini esprili bir dille eleştirdi. Taşdoğan, "Muharrem Bey, ince ama kısa bir yola çıktı" dedi. Gaziantep İl Başkanlığından istifa ederek MHP milletvekili aday adayı olan Muhittin Taşdoğan, 24 Haziran seçimlerinde CHP'nin Muharrem İnce'yi cumhurbaşkanı adayı göstermesini esprili ve ince bir mesajla eleştirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İnce'nin parti içi muhalefetinden kurtulmak için İnce'yi aday gösterdiğini belirten Taşdoğan, "Muharrem Bey ince ama kısa bir yola çıktı. Kendisi için 50 günlük bir serüven olacak bu yol. Çünkü İnce, kendi partisinde bile iki defa kongrede aday olup bir varlık gösteremeyen bir zattır. O nedenle onunla alakalı pek yorum yapmayacağım, hayırlısı olsun" dedi.
"Partideki cümbüşü, curcunayı siz düşünün"
Taşdoğan, Kılıçdaroğlu'nun aday olma cesareti gösteremediğini söyleyerek, CHP aday belirleme sürecini ise "cümbüş" olarak değerlendirdi. Taşdoğan, "Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP önce Meral Akşener’e, sonra Abdullah Gül’e hatta bir ara Temel Karamollaoğlu’na sarıldı ama bu üç seçenek de tutmadı. Baştaki beyefendi maalesef ki kendisi aday olma cesaretini gösteremedi ve son kaçış yolu olarak kendisine muhalif olan Muharrem İnce’yi öne sürdü. Böyle bir durumda varın bu partideki cümbüşü curcunayı siz düşünün" şeklinde konuştu.