Muharrem İnce'den geri adım!

Muharrem İnce'den geri adım!

Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı teklifini kabul eden İnce, kendisine umut bağlayan CHP’lileri yüzüstü bıraktı

24 Haziran'da Muharrem İnce yüzde 31 oy alırken, CHP'nin oyunun yüzde 22'le düşmesi CHP'de koltuk kavgasını yeniden başlattı. Seçim hezimetinin ardından yaptığı açıklamayla Kılıçdarıoğlu’na karşı liderlik mücadelesi başlattığını ilan eden Muharrem İnce, 2 gün sonra geri adım attı. İnce’nin çark etmesinde Kılıçdaroğlu’nun koltuğunu korumak için yaptığı manevraların etkili olduğu belirtiliyor. Eski Genel Başkan Altan Öymen ve eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Kılıçdaroğlu’nun talebiyle devreye girdi. Öymen ve Karayalçınla yaptığı görüşmenin ardından soruları yanıtlayan İnce, istifa çağrıları karşısında Kılıçdaroğlu’na sahip çıktı. İnce, “Bir kişi dahi partiden istifa etmesin. Herkes yerinde kalsın. 

İNCE'YE 'BAŞKANLIK' RÜŞVETİ

Benim ağzımdan kurultay diye bir şey duyarsanız o zaman konuşursunuz ama duyamayacaksınız” sözleriyle liderlik iddiasından vazgeçti. CHP’de havanın 24 saatte tersine dönmesinde Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlığı rüşvetinin etkili olduğu dile getiriliyor. Koltuğunu korumak için her yolu deneyen Kılıçdaroğlu’nun Muharrem İnce’ye yaklaşan yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmayı teklif ettiği, İnce’nin bu teklifi kabul ettiği öne sürüldü. Bu hamle, CHP’de liderlik yarışına giren ve İBB başkanlığı yarışında mağlup olarak partiden silinen Mustafa Sarıgül’ü hatırlattı. Kılıçdaroğlu’nun, şu andaki en güçlü rakibi İnce’yi de benzer bir taktikle kendisi için tehlike olmaktan tamamen çıkarmayı hedeflediği iddia ediliyor.  

GENÇLERE MAKAM VAADİ

CHP’deki koltuk kavgası lider adayları arasındaki entrikalarla sınırlı değil. CHP’li gençler de koltuk kavgasına alet ediliyor. Muharrem İnce’ye destek vermek ve Kılıçdaroğlu’nu istifaya çağırmak için genel merkez önünde toplanan partili gençlerin başlattığı oturma eyleminin, siyasi rüşvetle bitirildiği ileri sürüldü. CHP yöneticilerinin, protestocu gençleri arayarak eylemi bitirmeleri halinde yerel seçimde aktif görev verecekleri ve önemli makamlara getireceklerini söyledikleri iddia edildi. 

İHRAÇ TEHDİDİ KORKUTTU

Muharrem İnce’yi siyasi rüşvetle susturan Kemal Kılıçdaroğlu bir taraftan da ‘disiplin’ kartını masaya sürdü. Kendisini istifaya çağıran milletvekilleri ve parti yöneticilerine ihraç yolunu açmak için Yüksek Disiplin Kurulu’nu toplantıya çağırdı. İhraç tehdidi etkisini gösterdi. İstifa çağrısında bulunan birçok milletvekili geri adım attı. Bu isimlerin arasında en dikkat çekeni, 41 yıl sonra CHP’nin Elazığ’dan çıkardığı ilk milletvekili Gürsel Erol oldu. Seçim sonuçları belli olur olmaz sert bir dille Kılıçdaroğlu’nu istifaya çağıran Erol, genel merkez önünde oturma eylemi yapacağını duyurdu. Ancak oturma eyleminden vazgeçen Erol, atadan, dededen bu yana CHP'li olduğunu, partisine zarar vermek istemediğini söyledi.

 Güneş

gunes_280618[1].jpg

Etiketler :