Muhalifler, Senegal Devlet Başkanı Sall'i protesto etti

Muhalifler, Senegal Devlet Başkanı Sall'i protesto etti

DAKAR (AA) - Senegal eski Devlet Başkanı Abdoulaye Wade’nin taraftarları ve muhalifler, protesto gösterisi düzenledi. Mitingde konuşan Wade, hükümeti ülkeyi iyi yönetememekle ve yolsuzlukla...

DAKAR (AA) - Senegal eski Devlet Başkanı Abdoulaye Wade’nin taraftarları ve muhalifler, protesto gösterisi düzenledi. Mitingde konuşan Wade, hükümeti ülkeyi iyi yönetememekle ve yolsuzlukla suçladı.

Senegal’in başkenti Dakar’daki Place de l’obelisque’te Senegal Demokratik Partisi'nin (PDS) düzenlediği mitingde bir araya gelen yaklaşık 10 bin kişilik kalabalık, sloganlarla mevcut Devlet Başkanı Macky Sall’ı ve hükümeti protesto etti.

Kalabalığa hitaben konuşan eski Devlet Başkanı Abdoulaye Wade, hapiste olan oğlunun mesnetsiz yere tutulduğunu ve bir sonraki seçimlere girmemesi için koz olarak kullanıldığını ileri sürdü. Wade ayrıca 2015 seçimleri öncesinde tüm muhalif kesimlerin cesaretle bir araya gelerek, Macky Sall’e karşı güç birliği yapmasını ve komite kurulmasını istedi.

Meydanı dolduran kalabalık, ellerindeki pankartlarla Sall hükümetini yolsuzlukla suçlayıp, Wade’nin hapisteki oğlu Kerim’in serbest bırakılmasını istedi.

Senegal hükümeti, 29-30 Kasım'da Dakar’da düzenlenecek Fransızca Konuşan Ülkeler zirvesi öncesine planlanan mitinge, güvenlik nedeniyle bugün yapılmasına izin vermişti.

Kaynak:Haber Kaynağı