"Muhalefetin söyleminden çok şovu var"

"Muhalefetin söyleminden çok şovu var"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: (2)- "Muhalefetin söyleminden çok şovu var. Hiçbir proje ve vaat yok. Olan vaat de zaten AK Parti'nin yaptıkları. AK Parti öncesinde ne çekildiğini bizim kuşak çok iyi biliyor"- "Türkiye, bisiklete binen adam değil, ülkeyi yö

GAZİANTEP (AA) - Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Muhalefetin söyleminden çok şovu var. Hiçbir proje ve vaat yok. Olan vaat de zaten AK Parti'nin yaptıkları. AK Parti öncesinde ne çekildiğini bizim kuşak çok iyi biliyor." dedi.

Gaziantep'teki seçim çalışmaları kapsamında A Haber canlı yayınında Ata Gündüz Kurşun'un sorularını yanıtlayan Gül, 40 yıllık örgüt olan FETÖ ile mücadelenin iki yılda bitirileceği düşüncesinin yanlış olacağını söyledi.

Gül, FETÖ ile mücadele konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük bir mücadele verdiğine işaret ederek, Batı ülkelerinin de yavaş yavaş ortaya konan delillerle beraber örgütün gerçek yüzünü gördüğünü ve Türkiye'nin haklılığına destek vermeye başladığını vurguladı.

FETÖ darbe girişiminin kilit ismi firari Adil Öksüz’ün Almanya'da bir evde saklandığına ilişkin son bilgileri de paylaşan Gül, şöyle konuştu:

"Bilgiler geldikçe ilgili makamlar, bakanlığımız, muhataplarına bildiriyor. Almanya süreci başlattı ama Almanya'dan 'Burada değil' şeklinde bir cevap da gelmedi. Almanya'nın, kanaatimizce de reddetmediğine göre çalışmalar devam ediyordur. Sürekli temaslarımız devam ediyor. Biz Almanya'daki bu süreçler sonucunda Adil Öksüz'ün Türkiye'ye iadesi konusundaki hususun neticelenmesini bekliyoruz. Hukuki talebimizin Almanya tarafından dikkate alınacağı kanaatindeyim."

Gül, FETÖ ve diğer terör örgütleriyle etkin mücadele edebilmek için 24 Haziran seçimlerinin daha önemli hale geldiğini aktararak, mücadelenin devam edebilmesi için herkesin sandığa giderek oy kullanması gerektiğini kaydetti.

- "Türkiye bisiklete binen adam değil, ülkeyi yönetecek adam arıyor"

Gül, muhalefetin açıklamalarıyla ilgili soru üzerine de şöyle devam etti:

"Muhalefetin söyleminden çok şovu var. Hiçbir proje ve vaat yok. Olan vaat de zaten AK Parti'nin yaptıkları. AK Parti öncesinde ne çekildiğini bizim kuşak çok iyi biliyor. Benim öğrencilik yıllarımda, daha meslek hayatına başlamadan haciz geliyordu. Gelinen süreci herkes görüyor. 'Bremen Mızıkacıları' gibi üst üste çıkmışlar aynı koroyu söylüyorlar. Ne diyorlar, 'AK Parti gitsin, Recep Tayyip Erdoğan gitsin.' Niye gitsinler? Borcu azalttığı, Kürt kardeşlerimizin evinin önüne çukur kazanları çukura gömdüğü için mi? Yoksa başörtülü kızlarımız üniversite kapılarından girebildiği için mi gitsin? Türkiye'yi 3,5 kat büyüttüğü için mi gitsin? Burada Türkiye'yi büyüten, lider yapan bir lider var. Milletimiz, Türkiye'nin uçuşunu destekleyecektir. Türkiye, bisiklete binen adam değil, ülkeyi yönetecek adam arıyor. Artık gösteri zamanı bitti, iyiydi, eğlendik ama artık karar verme zamanı."

- "Her şey fıstık gibi gidiyor"

Gaziantep'teki seçim çalışmalarını "Her şey fıstık gibi gidiyor" diye nitelendiren Gül, Gaziantep'in en kalabalık mitingini tarihi bir coşkuyla gerçekleştirdiğini, bunun sandıklara da yansıyacağını belirtti.

Gül, AK Parti'ye olan desteğin her geçen gün bir önceki günden daha iyiye gittiğini vurgulayarak, "Bugün, dünden iyi, yarın da bugünden iyi olacak. Sandık günü ise hepsinden iyi ve final olacak. Hem cumhurbaşkanlığı hem de Meclis seçiminde milletimiz istikrarın, terörle etkin mücadelenin ve huzurun yanında yer alacaktır. Çok güçlü bir oy alacağımıza inanıyorum ve bunu da görüyorum."

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :