Muhafız Alayı darbe girişimi davası

Muhafız Alayı darbe girişimi davası

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki eylemlere ilişkin 534 kişi hakkında açılan davanın görülmesine, sanık savunmalarıyla devam edildi- TRT baskınını yönetenlerden olduğu belirtilen eski kurmay yarbay Gençer'in, savunması

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki eylemlere ilişkin, aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski başyaveri albay Ali Yazıcı ile eski alay komutanı albay Muhsin Kutsi Barış'ın da bulunduğu 534 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Yerleşkesi'nde yapılan duruşmaya, sanıklar, avukatları ve yakınları ile TBMM, Başbakanlık, TRT ve diğer müşteki kurumların avukatları katıldı.

Duruşma, TRT baskınına katılan askerlere emir komuta ettiği iddia edilen sanık eski kurmay yarbay Ümit Gençer'in savunmasıyla başladı.

Gençer'in, savunmasında, tutuklanma sürecinden cezaevinde yaşadıklarından ve ailevi problemlerinden bahsetmesi üzerine, Mahkeme Başkanı Murat İlhan sanıktan, iddianamede geçen hakkındaki suçlamalara yönelik savunma yapmasını istedi.

Sanık Gençer, "Mahkeme, savunma hakkımı kesiyor. Savunma hakkımı kısıtlamayın. Sanıklar müştekiler bana hakaret etti. Bana 'vatan haini Ümit Gençer' dediler. Adil yargılanmak istiyorum." dedi.

Bunun üzerine Başkan İlhan, sanığa tepki göstererek şunları söyledi:

"Mahkeme olarak biz ne müştekilerin ne de sanıkların duruşma düzenini bozmasına izin vermiyoruz. Burada bir tane hakarete müsaade edildi mi? Öyle bir şey yok kardeşim, sanki burada müştekiler, sana her gün hakaret ediyorlarmış gibi anlatıyorsun. Gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorsun. Gözünüze dursun. Eşinizin işsiz olması, bu davanın konusu değildir. Bir tane sanık söylemiyor senin söylediği. Aynı mahkemede yargılanıyorsunuz. Mahkemeyi itham edemezsin. Doğru olmayan şeyleri doğru gibi anlatamazsın. Sanık avukatları söylesin, bir kişiye mahkeme müdahale etmişse ben çekileceğim."

Duruşma sanığın savunmasıyla devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :