Muhacir Pazarı'nda çalışmalar başladı:  YENİ PAZAR GÖZ DOLDURACAK

Muhacir Pazarı'nda çalışmalar başladı: YENİ PAZAR GÖZ DOLDURACAK

Konya Büyükşehir Belediyesi, Muhacir Pazarında daha modern bir pazar alanı oluşturulması amacıyla başlattığı çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Ekonomik ömrünü tamamladığı ve riskli yapılar arasına girdiği için yenilenmesine karar verilen Muhacir Pazarı’nda ilk çalışma başladı. Konya’nın en bilinen pazarlarından Pazar günleri kurulan Muhacir Pazarı’nın yeni inşaatı yapılıyor. 2018 Ekim yılında Muhacir Pazarının üzerinin kapatılması, çevre düzenlemesi ve ışıklandırılması ihalesi yapılmıştı. Pazar, yıkıldığı günden beri bu yana, Atatürk Stadı’ndaki 2 ve 3 Nolu Sahaların bulunduğu bölüme taşınmış orada geçici olarak hizmetine devam ediyor.

img_0218.jpg

Pazarın yeni yerindeki çalışmaları ise hızla başlaması ise özellikle pazarcı esnafını sevindiriyor. Muhacir Pazarının üzerinin kapatılması, çevre düzenlemesi ve ışıklandırılması ihalesinin ardından başlanacak çalışmaların tamamlanmasıyla pazarcı esnafı artık daha modern ve kullanışlı bir alana kavuşmuş olacak. Muhacir Pazarındaki esnaflar, çalışmaların başlaması nedeniyle Eski Stadyumda kendilerine gösterilen alana taşınmıştı.

muhacir_pazari_b_1.jpg

YENİ PAZAR GÖZ DOLDURACAK

Konya’nın geleneksel Pazar yeri olarak yıllardır hizmet veren Muhacir Pazarı, üstündeki örtü sisteminin eskimesi ve riskli hale gelmesinden dolayı yıkımı gereklilik göstermişti. Bu kapsamda pazarcı esnafı ve Pazarcılar Odası ile görüşmeler sonucu yıkım kararı alındı.

12 bin metrekare ve üstü çelik konstrüksiyon ile kapatılacak pazar yeri; altyapısı, diğer fiziki sosyal ihtiyaçlara cevap verecek modern yapısıyla göz dolduracak.

img-1361.jpg

MUHACİR PAZARI SONBAHAR'DA ESKİ YERİNDE OLACAK

Muhacir pazarı hakkında daha önce gazetemize açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Muhacir Pazarı'nın bu yıl içerisinde eski yerine taşınacağını söylemişti.  Altay, konuşmasının devamında "Muhacir Pazarı eski yerinin ihalesi 25 Mart itibarıyla yapılmış olacak. İnşallah sonbaharda eski yerine taşınmış olacak. Bu kadar gecikmesinin nedeni de altında ya da üstünde bir otopark çalışması yapabilir miyiz? sorusu oldu ama orası tarihi alan olduğu için bir değişiklik yapamadan yeniden inşa ediyoruz." ifadesini kullandı. Servet R. Çolak-Memleket

img_0228-001.jpg