Muğlalı 250 engelli vatandaş ilk kez antik kent gördü

Muğlalı 250 engelli vatandaş ilk kez antik kent gördü

Yatağan ilçesinde yaşayan 250 engelli vatandaş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında ilçede bulunan Lagina Kutsal Alanı’nı gezdi

MUĞLA (AA) - Yatağan ilçesinde yaşayan 250 engelli vatandaş, Yatağan Kaymakamlığı ve Yatağan Belediyesinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlik kapsamında, hayatlarında ilk defa bir antik kenti gezme fırsatı yakaladı.

Engelli vatandaşlar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi eğitmenleriyle birlikte Turgut Mahallesi’ndeki Lagina Kutsal Alanı’nı ziyaret etti.

Aileleriyle birlikte antik kenti gezme fırsatı yakalayan engelliler, bu anlarını ölümsüzleştirmek için antik kentin kalıntılarında fotoğraf çektirdi.

Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikler kapsamında, ziyaretin gerçekleştiğini söyledi.

Oğuz, engelli vatandaşlar için sıradan etkinlikler düzenlemek yerine ilçenin tarihi ve kültürel yerlerini onlara göstererek, güzel vakit geçirmelerini ve bilinçlenmelerini sağlamak istediklerini dile getirdi.

Lagina Kutsal Alanı’nın dünyanın en büyük dini merkezlerinden biri olduğunu ifade eden Oğuz, "Paganların tapındığı bir alan. Bu alanda, engelli kardeşlerimizle beraber ilk geziyi yapmış olduk. İlk defa buraya gelen kardeşlerimiz oldu. Tarihi değerlerimizi bu kardeşlerimize anlatmakta büyük fayda olduğunu düşünüyorum.” dedi.

- İlk defa antik kent gördüler

Yatağan Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Batuhan Bozdağlıoğlu, ilçedeki engellilerin bazılarının maddi, büyük bir çoğunluğunun da fiziki imkansızlıklar nedeniyle çevrelerindeki tarihi ve kültürel yerleri görme fırsatı bulamadığını söyledi.

Bozdağlıoğlu, ilçedeki engellilerin tarihi yer görmedikleri bilgisini yetkililere iletmeleri üzerine, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde Lagina gezisi düzenlendiğini belirterek, "Bugün birçok arkadaşımızla beraber antik kenti görme fırsatı bulduk. Bu olanağı sağlayan, başta Yatağan Kaymakamlığı ve Belediyesine teşekkür ediyoruz. Bu gibi etkinliklerin devamını diliyoruz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :